Dünyanın gözü İstanbul'da olacak: İmzalar atılıyor

Tahıl Sevkiyatı Anlaşması için imza töreni Rusya, Ukrayna tarafları, Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'in iştirakiyle yarın İstanbul'da gerçekleştirilecek.

GÜNDEM 21.07.2022, 21:30
Dünyanın gözü İstanbul'da olacak: İmzalar atılıyor

Tahıl Sevkiyatı Anlaşması için imza töreni Rusya, Ukrayna tarafları, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in iştirakiyle yarın megakent İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması için imza töreni, Rusya ve Ukrayna tarafları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres'in iştirakiyle yarın saat 16.30'da İstanbul Dolmabahçe Ofisi'nde yapılacak.

13 Temmuz'da dörtlü toplantı yapılmıştı

Geçtiğimiz 13 Temmuz'da İstanbul'da gerçekleştirilen dörtlü toplantıda, Ukrayna limanlarında beklemede olan gıda maddeleri ve tahılın deniz yolu üzerinden sevkine dair görüşülmüştü.

Türkiye, Ukrayna ve Rusya askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyetinin yaptığı toplantı 1,5 saat sürmüştü.

Milli Savunma Bakanı Akar, söz konusu toplantıya dair, "Müspet ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşen toplantı neticesinde İstanbul'da bütün tarafların temsilcilerinin yer alacağı bir koordinasyon merkezinin kurulması, liman varış ve çıkış noktalarında ortak kontrollerin gerçekleştirilmesi ve intikal rotalarında seyir güvenliğinin tesisi gibi temel teknik konularda mutabık kalınmıştır.

Önümüzdeki hafta Rus ve Ukrayna heyetleri tekrar ülkemizde bir araya gelecek. Söz konusu toplantıda hem tüm detaylar bir defa daha gözden geçirilecek hem de gerçekleştirdiğimiz faaliyetler imza altına alınacak." sözlerini sarf etmişti.

Yorumlar (0)