Dünyanın en zengin ismi Elon Musk’tan altın değerinde 5 tavsiye

Milyarderler listesinde ilk sırada yer alan Elon Musk, başarılı olmayan isteyen gençlere 5 tavsiyede bulundu. Musk’ın kısa ve öz cümleleri, kendisinin vizyonunu da ortaya koymuş oldu. 

GÜNDEM 30.12.2021, 17:38
Dünyanın en zengin ismi Elon Musk’tan altın değerinde 5 tavsiye

Dünyanın en zengin isimleri listesinin ilk sırasında yer alan Elon Musk, başarılı olmak isteyen gençler için altın değerinde 5 tavsiyede bulundu. Musk’ın vizyonunu yansıtan ve gençlerin iyi yerlere gelmesine vesile olacak tavsiyeler şu şekilde oldu: 

1- Faydalı olun 

Musk: “İnsanlara ve dünyaya faydası olacak işler yapın. Bu, zordur. Ama zoru başaran insan daima değerli olur.” 

2- Topluma katkıda bulunun 

Musk: “Başarılı olmak isteyen kişi, toplumdan aldıklarından daha fazlasını topluma vermelidir. Pozitif katkı sağlayan insanlara ve dürüst şekilde işini yapan insanlara büyük saygım bulunuyor.” 



3- Lider olma hedefiniz olmasın 

Musk: “Lider olmaya çalışmaktan uzak durun. Lider olmasını çok istediğimiz insanlar genellikle lider olmak istemeyen insanlardır.” 

4- Çok kitap okuyun ve bilgiyi sindirin 

Musk: “Çocukken çok fazla ansiklopedi okurdum. İnsanları hep daha fazla kitap okumaları yönünde teşvik ettim. Alabildiğiniz kadar çok bilgi alın ve bunları sindirin. Bilgi dünyasında kabul görecek kadar genel kültür seviyesi oluşturun.” 

5- İletişim kurmaktan kaçınmayın 

Musk: “Faklı sektörlerde çalışan, farklı yetenekleri olan, hayatı farklı yaşayan insanlarla daha fazla iletişim kurun. Onlardan, alabildiğiniz tüm bilgileri alın.” 

Yorumlar (0)