Dünyadan Türkiye'ye taziye mesajları

Çok sayıda ülke ile birlikte NATO ve AB'den İstanbul'daki patlamaya ilişkin taziye mesajı geldi.

GÜNDEM 13.11.2022, 23:06 15.11.2022, 06:14
Dünyadan Türkiye'ye taziye mesajları

Dünyadan İstanbul'daki patlamaya ilişkin taziye mesajları geldi. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Meydana gelen hain saldırı neticesinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun Türkiye." dedi.

Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İstanbul'da yaşanan hain patlama neticesinde çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı haberinin kendilerini derinden sarstığını kaydetti. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, yaşamını yitirenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına, Azerbaycan halkı ve şahsı adına taziye temennilerini ileten Aliyev, yaralılar için de şifa dileğinde bulundu.

Ukrayna

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajında, "Yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar temenni ediyorum. Dost Türkiye halkının acısı bizlerin acısıdır." dedi.



ABD

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da yaşanan 'şiddet eylemi' kınanarak, terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduklarını bildirdi. 

Rusya

Rusya Konseyi Başkan Yardımcısı Konstantin Kosaçev, "Türkiye halkı ve İstanbul sakinlerine en içten başsağlığı temenni ediyorum. Terörün sınırı ve milliyeti yoktur. Bu tarz saldırıların kurbanı her halk ve her ülke olabilir." dedi.

Avrupa Birliği

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, İstanbul'dan korkunç haberler aldıklarını ifade etti. İstiklal Caddesi'ndeki patlamada yaşamını yitirenler dolayısıyla başsağlığı temennilerini ileten Michel, üzüntü verici bu dönemde Türkiye halkının yanında olduklarını belirtti.

NATO

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İstanbul'dan dehşet verici görüntüler geldiğini kaydederek, Türkiye halkına ve patlamadan etkilenenlere başsağlığı temennilerini bildirdi. Stoltenberg, "NATO, Türkiye ile dayanışma halindedir." dedi.

İngiltere

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, düşüncelerinin olaydan etkilenenlerle olduğunu ifade ederek, "Terör her şekilde tiksindiricidir. Biz, bu gayrimeşru şiddet eylemlerine karşı Türkiye ile dayanışma halindeyiz." ifadelerine yer verdi. 

Almanya

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, "İstanbul'dan çok acı görüntüler geliyor. Düşüncelerim bir hafta sonunda dolaşmak isteyen ve çok büyük bir patlamanın kurbanı olan insanlarla." dedi. 

Fransa

Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, "Türkiye'ye ve bu saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarına en içten taziyelerimizi iletiyoruz. Terörizme karşı Türkiye ile dayanışma halindeyiz." ifadeleri kullanıldı. 

Yunanistan

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan, "Terörizmi şiddetle kınıyoruz. Türkiye halkı ve Türkiye hükümetine en içten taziyelerimizi iletiyoruz." açıklamasında bulunuldu.

İsveç

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, "İstanbullulara ve Türkiye halkına en içten taziyelerimi iletiyorum." dedi. 

Öte yandan, Pakistan, Ürdün, Mısır, Hollanda, İtalya, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri), Avusturya, Çekya, Cezayir, Kuveyt, Katar, Filistin, Lübnan, Polonya, Macaristan, Romanya, İsviçre, Litvanya, Letonya, Belarus, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan, Slovenya, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Gürcistan, Hindistan, Irak ve Afrika ülkelerinden de Türkiye'ye taziye mesajları iletildi. 

Yorumlar (0)