Dünyaca ünlü Uzungöl için özüne dönme zamanı...

Trabzon Çaykara'ya bağlı doğal güzellikleriyle bilinen dünyaca ünlü Uzungöl'ün eski görünümüne kavuşturulması için planlanan çalışmalar başlıyor.

GÜNDEM 18.11.2020, 14:39
Dünyaca ünlü Uzungöl için özüne dönme zamanı...

Yeşilin binbir tonunun görebildiği dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kaçak yapılaşmada meydana gelen artışa yetkililer el koydu.

Yoğun yapılaşmadan dolayı eski görünümünden çok uzaklaşan Uzungöl'ün etrafi için rehabilitasyon ve iyileştirme çalışması gerçekleştirilecek.

Toplamda 2 etaptan oluşacak olan projeyle birlikte gölün etrafındaki yürüyüş alanları ve kaldırımlar yenilenecek.

Gölün etrafında bulunan yapıların yıkımı gerçekleştirielcek

Yıl içinde binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen doğa harikasında artık ziyaretçiler gölün etrafında rahat bir şekilde dolaşabilecek. Gölün etrafının tamamıyla açılması planlanan projeyle çevrede bulunan binalar yıkılacak.

Bakanlığın desteğiyle toplamda 12 milyon TL'lik bir üst yapı çalışması yapılacak.

Eskiden, kaldırım, yol, peyzaj, tretuvar, ışıklandırma gibi alanların onarılacağı çalışmalarda otopark projesi de hazır ediliyor.

Trafik sorunu da çözüme kavuşacak

Özellikle yaz ayları için binlerce kişinin ziyaret ettiği ve yoğun bir trafiğin yaşandığı Uzungöl'ün giriş ve çıkışlarında gerçekleştirilecek trafik ve otopark sorunun da ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Muhteşem orman örtüsü, dik yamaçları, vadinin ortasındaki yamaçlardan düşen kayaların Haldizen Deresi'nin önünü kapatmasıyla oluşan doğal göl görüntüsünün yeniden eskisi gibi olması için başlatılacak olan proje ile bölgenin turizm potansiyelinin de arttırılması planlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yürütülen proje dahilinde Uzungöl'ün 2021 sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor.

Yorumlar (0)