"Dünya şampiyonu olsan ne yazar" paylaşımına soruşturma!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Tokyo'ya gidecek olan "Filenin Sultanları" hakkında çirkin bir paylaşımda bulunan Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin'e yönelik soruşturma başlattıklarını duyurdu. Şahin, belediye başkanlığı listesinden düşürüldü.

GÜNDEM 15.01.2020, 09:42 15.01.2020, 11:02
"Dünya şampiyonu olsan ne yazar" paylaşımına soruşturma!

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri'nin finalinde Almanya'yı 3-0 mağlup ederek olimpiyat vizesi almıştı. 

Bunun üzerine MHP'li Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, "Filenin Sultanları" hakkında çirkin bir paylaşımda bulunmuştu.

Şahin, yaptığı paylaşımda, "Allahu Teala'nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo'ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil." ifadelerini kullanmıştı.

"Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır"

Basın mensuplarının soruları üzerine Şahin, "Bunu genel anlamda yazdım. Kamuoyu beni takip ediyor. Takipçimiz çok. Art niyet taşımıyoruz. Bizler İslam ülkesinde yaşıyoruz. Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz. Bu haram." açıklamasında bulundu. 

"Gereken ne ise yapacağız"

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Birol Şahin'e yönelik soruşturma başlattıklarını kaydetti.

Yapılan paylaşımı kabul etmelerinin mümkün olmadığına dikkat çeken Durmaz, "Ay yıldızlı formayı en yukarıya çıkaran Filenin Sultanları'nı büyük bir gururla izliyoruz, başarılarıyla da gurur duyuyoruz. Genel Başkanımız da grup konuşmasında mili takımımızı tebrik etti. İl başkanımızla görüştüm, savunmasını istedik, gereken ne ise yapacağız." diye konuştu. 

Şahin listeden düşürüldü

Birol Şahin, belediye başkanlığı listesinden düşürüldü. 

Sadir Durmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Milletçe haklı gururumuz olan Filenin Sultanları halkında, yapmış olduğu çirkin paylaşımı nedeniyle; Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyin talimatlarıyla , Kaynaşlı Bld Başkanı Birol Şahin, belediye başkanları listemizden düşürülmüştür..Kamuoyuna saygıyla duyurulur..." ifadelerine yer verdi. 

Bahçeli'den tebrik geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün yaptığı konuşmada, "Hafta sonunda yapılan Avrupa Kıta Elemeleri Voleybol Final Maçında Almanya'yı 3-0 yenerek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına katılmaya hak kazanan Filenin Sultanları'nı, teknik kadroyu ve federasyon yönetimini gönülden tebrik ediyorum." demişti.
 

Yorumlar (0)