Dünya, Bartın'daki maden faciasını konuşuyor

Uluslararası medya kuruluşları, Bartın’daki maden ocağında meydana gelen patlamaya geniş yer ayırdı. BBC, CNN ve Al Jazeera gibi önemli yayın organları, acı gelişmeyi ‘son dakika’ notuyla duyurdu.  

GÜNDEM 15.10.2022, 11:01 15.10.2022, 13:09
Dünya, Bartın'daki maden faciasını konuşuyor

Dünya basını, Bartın’daki gelişmeleri yakından takip ediyor. Amasra’daki maden ocağında meydana gelen patlamayı okuyucularına aktaran BBC, “Türkiye’de yaşanan maden ocağı patlamasında ilk belirlemelere göre 28 işçi yaşamını yitirdi. Yer altında mahsur kalanlar için çalışmaların devam ettiği açıklandı. Maden işçileri, 300 metre derinlikte çalışıyorlardı” ifadelerine yer verdi. 

CNN: Çalışmalar gece boyu devam etti

CNN ise yayımladığı haberde çalışmaların gece boyu devam ettiğine vurgu yaptı. Paylaşılan haberde, “Bartın yaşanan maden ocağı patlamasında 28 işçinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bölgedeki arama-kurtarma çalışmaları gece boyu devam etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralıların tedavi altında olduğunu açıkladı” denildi.

Guardian: Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgeye gitme kararı aldı

Guardian ise yayımladığı haberde, “Türkiye’nin Karadeniz kıyısındaki maden ocağında patlama meydana geldi. Olayda en az 28 işçinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Arama-kurtarma ekipleri, yer altında kalan madencilere ulaşabilmek için çalışmalarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bölgeye gitme kararı aldı” ifadelerine yer verdi. 

Al Jazeera, ‘son dakika gelişmesi’ olarak aktardı

Al Jazeera ise okuyucularına ‘son dakika gelişmesi’ olarak aktardığı haberde, “Enerji Bakanı Fatih Dönmez, bölgede grizu patlamasının yaşandığını duyurdu. İşçilerin büyük bölümü, patlama sonrası bölgeden tahliye edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da programını iptal ederek olay noktasına gitme kararı aldı” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)