Dünya alarma geçti! Polonya istedi, NATO acil toplanma kararı aldı!

NATO üyesi ülkelerin büyükelçileri, bugün gerçekleştirilecek olan Kuzey Atlantik Konseyi toplantısında Polonya'ya füze düşmesini ele alacak. 

GÜNDEM 16.11.2022, 07:03 17.11.2022, 05:50
Dünya alarma geçti! Polonya istedi, NATO acil toplanma kararı aldı!

Polonya'nın Ukrayna sınırlarına yakın bir bölgesinde bir füzenin neden olduğu patlama, NATO ve AB’yi harekete geçirmiş durumda.

"Acil toplantı"

NATO Sözcülüğünden gelen açıklamada, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg başkanlığında acil nitelikli toplantının gerçekleştirileceği bildirildi.

Bugün Brüksel'de bulunan NATO karargahında düzenlenecek olan toplantıda, Polonya'da 2 kişinin ölümüne sebep olan "trajik olayın" ele alınacağı aktarıldı.

2 kişi öldü

Polonya'nın Ukrayna sınırında yer alan Przewodow köyüne, kaynağı bilinmeyen bir füzenin düştüğü ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. 

Daha sonra Polonya Ulusal Güvenlik Komitesi acil toplanmış ve "askeri birliklerin savaşa hazır olma halinin artırılmasına" karar verilmişti.

Pek çok NATO ülkesi, söz konusu gelişmenin kaygı verici olduğu konusunda açıklamalar yapmış, olayın bütün boyutlarının incelenmesi ve birçok detayın açığa kavuşturulması gerektiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)