Düğün salonları ne zaman açılacak? Erdoğan yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düğün salonlarının ne zaman açılacağına ilişkin, "Her kurala uyulur ve tablo daha iyiye giderse yakın zamanda değerlendiririz. Tabloya göre, danışarak müjdemizi veririz." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 13.05.2020, 09:31
Düğün salonları ne zaman açılacak? Erdoğan yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün düzenlenen kabine toplantısında yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sürecinde atılan normalleşme adımları değerlendirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haziran, Temmuz ve Eylül aylarında uygulanacak olan normalleşme takvimine ilişkin hazırlanan taslağın bakanlıklarla paylaşıldığını ancak bunun kısmen halka sızması ile doğru olmayan ve farklı bilgilerin yayıldığını kaydederek, "Aylık açıklandığı ya da kamuoyuna yansıdığı zaman kamuoyunda farklı beklenti oluşuyor. Çalışmalarımızı haftalık bazda yapalım. Her şey iyi giderse kademe kademe planlarımızı açıklarız." ifadelerini kullandı. 

Toplantı sırasında normalleşme sürecinin ilk günü olması sebebiyle alışveriş merkezleri (AVM) ve berberlerdeki duruma ilişkin fotoğraf ve görüntülerle Erdoğan'a bilgi verildiği, bunu üzerine Erdoğan'ın da "AVM’lerdeki durum ne?", "Sıkıntılı bir durum var mı?", "65 yaş kurala uydu mu?" gibi sorular sorduğu ifade edildi. 

Söz konusu toplantıda, alışveriş merkezleri (AVM) ve berberlerde sıkıntılı bir durum yaşanmadığı, "kurallara uygun olarak kontrollü hayata geçildiği" aktarıldı. 

Normalleşmenin ilk günü olması sebebiyle alışveriş merkezlerinde (AVM) yoğunluğun beklenen bir durum olduğu, tablonun genel olarak iyi durumda olduğu kaydedildi. 

"Daha sıkı tedbirler almak zorunda kalırız"

Erdoğan'ın, "Bazı yerlerde tam olarak kurallara uyulmadığına dair görüntüler var. Daha sıkı tedbirler almak zorunda kalırız. Tüm sonuçları anlık izleyip, tedbirler elden bırakılmamalı." dediği öğrenildi.

"Tabloya göre müjdemizi veririz"

Toplantı sırasında ayrıca düğün salonlarının açılması da değerlendirildi.

Düğün salonlarının açılması konusunda net bir tarih verilmesinin doğru olmadığı kaydedilirken, Erdoğan'ın "Her kurala uyulur ve tablo daha iyiye giderse yakın zamanda değerlendiririz. Tabloya göre, danışarak müjdemizi veririz." açıklamasını yaptığı bildirildi. 

Nikâh salonlarının da azami yüzde 25 kapasitenin geçilmemesi koşullarına uyarak Haziran ayında açılmasına ilişkin bir çalışma bulunduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)