DSP liderinden İsveç önerisi: NATO üyeliğine "hayır" diyelim

Aşırı sağcı Rasmus Paludan'a Kuran-ı Kerim yakma iznini veren İsveç'i eleştiren DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Bu sıradan bir karar değil." değerlendirmesinde bulundu. İsveç'in, NATO üyeliği için Türkiye'nin onayına ihtiyaç duyduğunu kaydeden Aksakal, "Türkiye bu konuda top çevirmeyi bırakmalı. İsveç ile ilgili olumsuz karar açıklanmalı." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 21.01.2023, 15:16 Hakan Öksüz
DSP liderinden İsveç önerisi: NATO üyeliğine "hayır" diyelim

İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilen NATO liderler Zirvesi'nde Finlandiya ile birlikte Üçlü Momerandum'a imza atan İsveç, teröristlerin iadesi ve terör faaliyetlerinin engellenmesi ile ilgili taahhütte bulunmuştu.

Aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği yakınlarında yapmayı planladığı Kuran-ı Kerim yakma eylemine izin veren İsveç, tepkilerin odağına yerleşti. Kararın ardından Türkiye'den peş peşe sert açıklamalar geldi. İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson'un 27 Ocak'ta yapacağı Türkiye ziyareti iptal edildi.

Aksakal: "Sıradan bir karar değil"

İsveç'in söz konusu kararına tepki gösteren isimlerden biri de Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal oldu. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Aksakal, bunuun sıradan bir karar olmadığını savundu. AB ülkelerinin bu girişim karşısında sessiz kaldığını hatırlatan Aksakal, "Türkiye, NATO konusunda top çevirmeyi bırakmalı. İsveç ile ilgili olumsuz kararını açıklamaları." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)