DSP Genel Başkanı Aksakal'dan 'İade-i İtibar Yasası' teklifi!

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Deniz Gezmiş’in infaz edilmesinin 50’nci yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Aksakal, söz konusu mesajında, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Deniz Gezmiş için “İade-i İtibar Yasası” çıkarılması gerektiğine dikkat çekti.

GÜNDEM 05.05.2022, 12:53 06.05.2022, 09:27
DSP Genel Başkanı Aksakal'dan 'İade-i İtibar Yasası' teklifi!

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Deniz Gezmiş’in infaz edilmesinin 50’nci yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

“İade-i İtibar Yasası çıkarılmalı”

Aksakal, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Deniz Gezmiş’in infaz edilmesinin 50’nci yıl dönümü sebebiyle paylaşmış olduğu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Onlar tam Bağımsız Türkiye için gözlerini kırpmadan darağacına doğru yürüdüler. Bugün bir defa daha saygıyla anıyorum. Emperyalizmin uşakları da “solculuk” kisvesine bürünmüş ve kılık değiştirerek, 100 yıllık Türk devrimini ve bağımsızlığımızın kahramanı büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü hedeflerine koymuş saldırılarına devam ediyorlar.

Türk milleti, varlığımızın simgesi, demokratik, lâik Cumhuriyetin vazgeçilmez savunucularını, kuruluşundan bugüne kadar canlarını feda eden bütün şehitlerimizi yüreğinde sonsuza kadar taşıyacaktır.

Bu duygular vesilesiyle katledilişlerinin 50’nci yıl dönümü vesilesiyle Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Deniz Gezmiş için İade-i İtibar Yasası’nın, emperyalist sisteme yönelik en anlamlı cevap olacağını düşünüyorum.”

Yorumlar (0)