DSP'den, CHP'li vekile sert eleştiri: PKK sevici!

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, gerçekleştirdiği basın toplantısında hem iktidarı hem de muhalefeti eleştirdi. İki tarafında da "cambaza bak siyaseti" yürüterek halkın dikkatini başka yerlere çekmek istediğini kaydeden Aksakal, CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında "PKK sevici" yorumunda bulundu.

GÜNDEM 23.06.2022, 15:56 Hakan Öksüz
DSP'den, CHP'li vekile sert eleştiri: PKK sevici!

Düzenlediği basın toplantısında gündemin önemli konularına değinen Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, hem iktidarı hem de muhalefeti eleştirdi. 

İktidar ve muhalefetin "cambaza bak siyaseti" yürüttüğünü kaydeden Aksakal, "İşsizlik patladı. Alım gücü yıllardır sistematik olarak düşüyor. Vatandaşlar sıkıntıda, ekonomide daralma var. İnsanların dikkatini başka yerlere çekmek için manipülatif gündemler oluşturuyorlar. Buna 'tahterevalli siyaseti' denir. İktidar da muhalefet de bundan nemalanıyor." dedi.

Pınar Gültekin cinayeti

Aksakal'ın gündeminde, Pınar Gültekin cinayeti davasından çıkan karar da vardı. Muğla'da vahşi şekilde öldürülen Pınar Gültekin'in katiline verilen müebbet hapis cezasının 23 yıla indirildiğini hatırlatan DSP Genel Başkanı Aksakal, "Karar duruşmasında 'haksız tahrik indirimi' uyguladılar. Yargı süreci sona ermedi elbette ancak bu karar toplumsal vicdanı yaralamıştır." ifadelerini kullandı.

Pınar Gültekin'in işkenceyle öldürüldüğünü ve bir varilin içine konularak yakıldığını kaydeden Aksakal, "Böyle vahşi bir suçu işleyen kişiye nasıl olur da haksız tahrik indirimi uygularsınız. Bu yanlış karardan bir an önce dönülmesini temenni ediyoruz." dedi. 

"Ormanları ancak köylüler koruyabilir"

Marmaris'te çıkan orman yangınlarına da değinen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Ormanların tamamı köylülere verilmeli. Buraları bekçi koruyamaz. Bunu ancak bölgede yaşayan köylüler yapabilir." ifadelerini kullandı.

Aksakal, öte yandan Pençe-Kilit operasyonunda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Sercan Baş'ın ailesine de başsağlığı dileklerini iletti. 

Bahçeli'nin "ekonomi" açıklamasına destek!

MHP Genel Başkanı Devlet bahçeli'nin, "Milli değerlerle bezeli yeni bir ekonomik mimariye ihtiyacımız var." şeklindeki açıklamasına da değinen Önder Aksakal, "Cumhur İttifakı'nın ortağı olan Sayın Bahçeli de bunu söyledi. Bu Sindirella ekonomisinin sonu göründü. Bunu yıllardır dile getiriyoruz. Ekonomide neo-liberal stratejiler gütmekten vazgeçmeliyiz. Ortada açıkça görülen bir yanlış var, bunu düzeltmek de bize alıyor." değerlendirmesinde bulundu.

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na sert eleştiri: "PKK sevici"

TBMM'de teröristleri destekleyen bazı milletvekillerinin bulunduğunu da söyleyen Aksakal, bu kişilere "terörvekil" yakıştırmasını yaptı. 

Söz konusu vekillerin açıkça PKK'yı savunabildiğini söyleyen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Bunların arasında 'PKK sevici' Sezgin Tanrıkulu da var. Ordumuzdaki SİHA'ları JİTEM'e benzeterek güya eleştiri yapmış. JİTEM'in hedefindekiler, teröristler ve onları besleyen feodal mekanizmalar vardı. JİTEM ne yapmış? Köye saldırı mı yapmış, köprü mü uçurmuş. Bu tarz vekiller zorunlu askerliğe karşı çıkar ama PKK tarafından 15 yaşındaki gençlerin dağa kaçırılmasına sessiz kalırlar." dedi.

Yorumlar (0)