DSP'den 15 Temmuz mesajı: Hesap verecek!

Yarın itibarıyla 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden tam 6 yıl geçmiş olacak. Kalkışmaya dair mesaj paylaşan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Hain kalkışmanın elebaşı yakında Türk adaletine hesap verecektir. Bunu umut ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

GÜNDEM 14.07.2022, 13:04 15.07.2022, 12:20 Hakan Öksüz
DSP'den 15 Temmuz mesajı: Hesap verecek!

15 Temmuz 2016 gecesi Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından başlatılan darbe girişimi, sabah saatlerine kadar verilen kararlı mücadele ile bastırılmıştı. Başkent Ankara'da TBMM ile Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na savaş uçaklarıyla bomba yağdıran FETÖ mensupları, İstanbul Boğazı'nı trafiğe kapatmış ve TRT'ye baskın gerçekleştirerek sözde darbe bildirisi okutmuştu.

Kalkışmanın üzerinden 6 yıl geçti

Aradan geçen sürede FETÖ'ye karşı etkin mücadele yürütüldü, binlerce kişi tespit edilerek tutuklandı. Yarın (15 Temmuz 2022) darbe girişiminin üzerinden tam 6 yıl geçmiş olacak. Siyasi parti liderleri, şimdiden 15 Temmuz ile ilgili mesajlarını paylaşmaya başladı. Darbe girişimine ilişkin mesaj paylaşan siyasi liderlerden biri de Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal oldu.

"Darbe girişiminin elebaşı, Türk yargısına hesap verecektir"

Büyük güçlerin, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef aldığını belirten Aksakal, "Bu mekanizma, 15 Temmuz'da baltayı taşa vurdu ancak heveslerinden halen daha vazgeçmedi. Türk demokrasisine yönelik saldırılarını her 10 yılda bir gerçekleştiriyor. Devletin içine sızmış terör unsurları, aradan geçen yıllar içinde temizlendi. Bu hain kalkışmanın elebaşı da yakında Türk adaletine hesap verecektir. Bunu umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)