Drone ile pide servisi, görenleri şaşırtıyor

Aydın’ın Yenipazar ilçesinde, bir pide işletmecisi, pandemi sebebiyle pide satışlarının düşmesi üzerine satışlarını arttırmak için drone ile servis hizmeti veriyor.

GÜNDEM 05.04.2021, 15:37 06.04.2021, 12:12
Drone ile pide servisi, görenleri şaşırtıyor

Aydın’da, pide ile ünlü olan Yenipazar ilçesinde bir pide işletmecisi, Kovid-19 sebebiyle pide satışlarının düşmesi üzerine satışları artırmak için farklı yöntemlere başvuruyor.

Drone ile pide servisi

Maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak temassız bir şekilde pide servislerini drone ile gerçekleştirme kararı alan pide işletmecisi, bunu yaparak pide satışlarını artırmayı hedeflediğini açıkladı.

“Yenipazar’da pidecilik ile uğraşan 17 esnaf var. Pandemi ile beraber işlerimiz hemen hemen hiç kalmamışken köprünün yıkılması da bizleri iyice zora soktu. Paket servisiyle yalnızca ilçemizde yaşayanlar ve güneyde bulunan Donduran Mahallelerindeki köy yollarını kullanarak pide isteyenler dışında hiçbir müşterimiz kalmadı. Bunun üzerine biz de hafta sonu yasaklarında müşterilere hizmet vermek ve onları bu lezzetten mahrum bırakmamak için farklı bir yönteme başvurduk. Bu kapsamda drone pilotu olan bir vatandaştan hafta sonu için destek talep ettik. Kendisi de bize ücretsiz olarak yardım ediyor. Bir kilometre çevremizdeki müşterilere drone ile pide servisi veriyoruz. Amacımız pideci esnafa ve pidelerimize ilgi gösteren müşterilere hizmet vermek.

Yorumlar (0)