Döviz bürolarından protesto kararı: Kepenk indirecekler

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni düzenlemesine tepki gösteren döviz büroları kararı protesto etmeye hazırlanıyor. Buna göre 4 Kasım tarihinde tüm döviz bürolarının geçici süreyle kepenk indirmesi bekleniyor.

GÜNDEM 27.10.2021, 12:58 28.10.2021, 09:36
Döviz bürolarından protesto kararı: Kepenk indirecekler

Türkiye Yetkili Müesseseler Platformu adına bir açıklama yapan Ulaş Çabuk, ortak kararla döviz bürolarının 4 Kasım 2021 tarihinde saat 11:45’den itibaren geçici bir süre ile kepenk indirecekleri bilgisini kamuoyuyla paylaştı.

Sermaye şartlarında radikal değişiklik

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni kararına göre; A grubu yetkili firmaların ödenmiş sermaye iki kat artırılarak 10 milyon TL.'ye; B grubu yetkili firmaların ödenmiş sermaye şartı ise tam 5 katı olan 5 milyon TL.'ye çıkarılması kararlaştırılmıştı.

Ayrıca bu konudaki yetkili müesseselerin öz kaynakları toplamının, asgari ödenmiş sermaye tutarının altına düşmemesi zorunlu hale getirilmişti. Ayrıca döviz alış ve satışlarında da kişilerin kimliklerinin tespiti de zorunlu hale getirilmişti.

Bakanlık konu ile ilgili olarak “Tebliğ ile yapılan bu son değişiklik, asla döviz piyasalarına ilişkin herhangi bir müdahaleyi kesinlikle içermemektedir. Düzenleme yalnızca döviz bürolarının işlemesine yönelik ihtiyaçları karşılamak amaçlı hazırlanmıştır" açıklaması yapılmıştı.

Yorumlar (0)