Döner bıçaklarıyla gezen Suriyeliler sınır dışı edildi

Adana’da grup halinde sokakta döner bıçaklarıyla yürüyen ve bağırarak sloganlar atan 20 Suriyeli hakkında işlem başlatılmıştı. Bugün Göç İdaresi Başkanlığı’ndan edinilen bilgiye göre 19 Suriyeli sınır dışı edildi. 1 kişinin adli işlemleri ise devam ediyor. 

GÜNDEM 16.01.2022, 12:44 17.01.2022, 09:45
Döner bıçaklarıyla gezen Suriyeliler sınır dışı edildi

7 Ocak 2021 tarihinde akşam saatlerinde çeşitli sosyal medya hesapları üzerinden döner bıçaklı Suriyelilerin görüntüleri paylaşılmıştı. Ellerinde kesici aletlerle sokak boyunca bağırarak yürüyen Suriyelileri gören İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’na bağlı Adana İl Göç İdaresi ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, videoda bulunan 20 kişiyi tespit ederek gözaltına almıştı. 



Adana İl Göç İdaresi tarafından sınır dışı edildiler 

Adana İl Emniyet Müdürlüğü ve Adana İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından ortak olarak yürütülen soruşturma kapsamında bugün edinilen bilgiye göre 20 Suriyeliden 19’u sınır dışı edildi. İl Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan 19 kişi, İl Göç İdaresi ekipleri tarafından Suriye’ye gönderildi. Olaya karışan bir diğer Suriyeli hakkında ise adli sürecin devam ettiği öğrenildi.  

Yorumlar (0)