Doların turşusunu kurdu: 'Yabancıların parasından fayda gelmez'

İstanbul Zeytinburnu’nda bir turşucu, dolarda yaşanan dalgalanmalara “Dolar Turşusu” kurarak tepkisini gösterdi. Turşucu Bilgin, “Yabancıların parasından fayda gelmez. Bunun ancak turşusu olur” sözlerini kullandı.  

GÜNDEM 14.01.2022, 12:08 16.01.2022, 10:09
Doların turşusunu kurdu: 'Yabancıların parasından fayda gelmez'

Geçtiğimiz sene Bursa'da gerçekleştirilen bir festivalde dolar turşusu kuran bir firma, seneler sonra İstanbul şubesinde tekrar “Dolar Turşusu” kurdu. Son günlerde Türkiye’ye karşı ekonomik saldırılara tepki göstermek amacıyla turşu firması yetkilileri, TL’ye verdiği değeri bu şekilde gösterdi. Turşucu Şaban Bilgin, vatandaşların dolar turşusuna yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. 

“Şirketimizin yaptığı bir espriydi” 

Turşucu Şaban Bilgin, “Döviz üzerinden yapılan operasyonlara karşı şirketimizin yaptığı bir espriydi. Festivalde turşular sulanırken bu tarz bir espri yaptılar. Burada insanların dikkatini çektik. Uzun bir süredir vardı. Kaldırmıştık. Şimdi dolarda yaşanan hareketlilikten sonra tekrar yaptık. Paramızın değerli olması için gündeme taşıdık. TL neden doların altında kalsın. Buna istinaden biz de böyle bir şey yaptık” şeklinde konuştu. 

“Bunun ancak turşusu olur” 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ve dolar turşusu almak istediğini belirten Bilgin, “Gelenler dolar turşusu için geldiğini söylüyor. ‘Vitrinde kalmasın, camı kırarlar’ diyorlar. Sahte bir kâğıt parçasıdır. Baya bir ilgi gördü. Milli servetimize ve değerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Yabancıların parasından fayda gelmez bize. Bunun anca turşusu olur. Esprili bir yaklaşım sergiledik.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)