Dokunulmazlığı kaldırılmıştı: Savcılık, HDP'li Semra Güzel için harekete geçti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK'lı teröristle görüntüleri ortaya çıkan ve yasama dokunulmazlığı TBMM tarafından kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile ilgili soruşturma başlattı. Güzel’in önümüzdeki günlerde ifadeye çağrılması bekleniyor.

GÜNDEM 04.03.2022, 15:39
Dokunulmazlığı kaldırılmıştı: Savcılık, HDP'li Semra Güzel için harekete geçti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK'lı teröristle görüntüleri ortaya çıkan ve dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile ilgili soruşturma başlattı.

Dokunulmazlığı kaldırıldı, soruşturma başlatıldı

2017 yılında Adıyaman'da PKK terör örgütüne karşı hava destekli operasyon sonucunda etkisiz hale getirilen PKK’lı terörist Volkan Bora'nın telefonundaki incelemelerde; HDP Milletvekili Güzel ile görüntülerinin yer aldığı ortaya çıktı. 

Görüntülerin basına yansıması sonrasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Milletvekili Güzel ile ilgili hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı’na yolladı. Hakkında 2 farklı fezleke hazırlanan Güzel’in dokunulmazlığı, TBMM Genel Kurulu’nda salı günü yapılan oylama sonucunda kaldırıldı.

İfadeye çağrılacak

Dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra Güzel ile ilgili fezleke, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na geldi. Başsavcılık, Semra Güzel hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçu dolayısıyla soruşturma başlattı. İfadesi alınması için Semra Güzel'in başsavcılığa çağrılması bekleniyor. 

Dokunulmazlığı kaldırılmıştı

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, silahlı terör örgütüne üye olma suçu dolayısıyla dokunulmazlığı kaldırılmıştı. HDP Diyarbakır Milletvekili Güzel’in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Meclise yollanan 2 Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Meclis Genel Kurulu'nda görüşüldü. Semra Güzel adına HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oruç, Genel Kurul’da 3 saatlik bir savunma verdi. Savunmadan sonra yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile Semra Güzel’in dokunulmazlığı kaldırıldı.

Karar sonrasında Semra Güzel’in iki farklı dosyadan yargılanmasının önü açıldı.

Terör örgütü üyesiyle görüntüleri çıktı

2017 yılında Adıyaman kırsalında Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği hava destekli operasyon sonucunda etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora’nın telefon incelemesinde HDP Diyarbakır Milletvekili Güzel ile terör örgütü kampında çekilmiş görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Görüntüler, HDP’nin kapatma davasına delil olarak dahil edildi

Öte yandan PKK'lı terörist ile görüntüleri ortaya çıkan HDP’li Semra Güzel'e ait belge, bilgi ve fotoğraflar, Anayasa Mahkemesi'nde devam eden HDP'nin kapatma davası kapsamına ek delil olarak dahil edildi.

Yorumlar (0)