Doktorun 'çevreci' eylemi sosyal medyayı salladı, sporcular kayboldu

Nevit Dilmen adlı bir radyolog, 8 Ağustos'ta Poyrazköy Tabiat Parkı'nda düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası'nda sporcuların antrenman boyunca kaybolmaması için çekilen şeritleri “Doğaya bırakılan plastik çöpleri toplamak” gerekçesiyle sökerken, sporcular kayboldu ve bu olay sosyal medyada gündem oldu.

GÜNDEM 23.07.2021, 16:33 24.07.2021, 20:11
Doktorun 'çevreci' eylemi sosyal medyayı salladı, sporcular kayboldu

Nevit Dilmen’in, doğaya bırakılan plastik çöpler olarak tanımladığı şeritleri sökmesi ve bunu sosyal medyada paylaşmasının ardından yarışın sponsoru firma, yanıt verdi.

Şeritleri plastik çöp zannetti

Nevit Dilmen isimli bir radyolog, Poyrazköy Tabiat Parkı’nda olduğu esnada çevresinde gördüğü şeritleri, plastik çöp zannederek söktü ve çöpe attı. Bunu sosyal medyadan paylaşan Dilmen, olayın aslını daha sonra fark etti. Dilmen, 8 Ağustos’ta tabiat parkında yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'nda yarışacak sporcuların, antrenman sırasında kaybolmaması için çekilen şeritleri plastik çöp zannetti. 


 

Dilmen'in Twitter’da yaptığı paylaşıma yarışın sponsoru bisiklet firmasından yanıt geldi.

Sponsor firma, çekilen şeritlerin, şampiyonada yarışacak sporcuların kaybolmaması için çekildiğini ve yarıştan sonra hepsinin toplanacağını belirten bir paylaşımla Nevit Dilmen’e yanıt verdi.

Sponsor firmanın açıklamasını beğenmedi

Sponsor firmanın açıklamasını beğenmeyen Dilmen, parkurdaki şeritleri sökmesini, "Yarışacak olmanız, tabiat parkını size ait kılmaz. Burada başkaları da var. Yalnızca fotoğraf çeken, manzarayı izleyen. Sessizce yürüyen." şeklinde bir paylaşımla kendisini savundu.

Bisikletçiler kayboldu

Antrenman yapan bisikletçiler, Nevit Dilmen’in "çevreci" eyleminde sökülen şeritler sebebiyle antrenman yaparken kayboldu.

Yorumlar (0)