Doğum sancısı tutan kedi, sağlık merkezine böyle geldi!

Karaman’da doğum sancısı yaşayan hamile kedi, inleyerek gittiği aile sağlığı merkezinde adeta içerdekilerden yardım istedi. Kedinin sağlık merkezine gelişi ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Kedinin hali, sağlık merkezindeki hemşire ve doktorları duygulandırırken, yapılan müdahale ile kedinin 4 yavrusu dünyaya geldi.  

GÜNDEM 05.04.2022, 11:51 06.04.2022, 11:10
Doğum sancısı tutan kedi, sağlık merkezine böyle geldi!

​​​​​​Olay, dün Karamanoğlu Mehmet Bey Mahallesindeki 6 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde sabah saatlerinde yaşandı. Hamile olduğu belirtilen ve doğum sancısı yaşadığı belirtilen sokak kedisi, sağlık merkezine geldi. 

İnleyerek sağlık merkezine gitti

Geldiği sağlık merkezinin kapısında bir süre miyavlayan kedi, ardından sağlık merkezine girdi. Doktor ve hemşireler, kedinin hamile olduğunu ve sancı çektiğini fark ederek hemen onu boş bir odaya sevk ederek müdahale etti. Hemşire ve ebeler tarafından gerçekleştirilen müdahalenin ardından anne kedi, 4 yavru doğurdu. Yavrulardan birisi de nefes almadığını gören ebenin müdahalesiyle hayata tutundu. 

“Anne kedi ve yavrularının sağlığı iyi” 

Kedinin bu tavrından oldukça etkilendiğini ifade eden Aile Hekimi Dr. Hüseyin Ulu, sağlık merkezinde aniden inleyen kediyi duyduk. Bunun üzerine eve ve hemşire hanımlarla beraber baktığımız zaman karnı şiş bir kedi gördük. Kedinin doğum yapacağını fark eden arkadaşlar hemen arka odaya alarak doğum işlemini gerçekleştirdiler. Yavruları ile beraber şu anda mutlu. 4 yavrusu doğdu. Kediyi şu an yerinden kaldıramıyoruz, yavrularının alınacağını sanıyor. Anne kedi ve yavruların sağlık durumu iyi" sözlerini kullandı. 


“4 tane yavru kedimiz oldu”

Doğumu esnasında anne kediye müdahalede bulunan hemşire Tuğba Yaman, “Sabah merkezimize gelen kedinin yardıma ihtiyacı olduğunu fark ettik. Hamileydi. Hemen odaya aldık ve doğumunu gerçekleştirdik. 4 güzel yavrumuz oldu. Çok mutluyuz” açıklamasını yaptı. İlk yavrulardan bir tanesinin nefes alamadığı ve kalp masajı ile yaşama dönmesine destek verdiğini söyleyen ebe Betül Yılmaz, “İlk doğan yavrumuzdu ve doğduğu zaman nefes almıyordu. Ben de kalp masajıyla yaşama tutunmasına destek oldum. İnşallah hep birlikte sağlıklı bir şekilde büyütürüz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)