Doğu Karadeniz’de, 4 kentte, 23 ayrı noktada orman yangını!

4 kentte 23 farklı bölgede örtü ve orman yangınları meydana geldi. Büyük bir kısmı söndürülen yangınlar, bazı noktalarda halen sürüyor. Ekiplerin yangınları söndürme faaliyetleri aralıksız bir şekilde devam ediyor.

GÜNDEM 11.01.2021, 00:07 11.01.2021, 15:37
Doğu Karadeniz’de, 4 kentte, 23 ayrı noktada orman yangını!

Doğu Karadeniz’de son dönemlerde hava sıcaklıklarının mevsim koşullarının üzerinde olması ile bahçelerde yakılan anız ateşleri orman yangınlarına sebep oluyor.

Artvin, Ordu, Rize ve Trabzon'da gün içerisinde 23 farklı konumda yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de müdahalede bulunduğun yangınların bir kısmı söndürüldü.

Ekipler, yangınların sürdüğü bölgelerde müdahalelere devam ediyor.

Artvin

Artvin'e bağlı Kemalpaşa ilçesi Köprücü köyünde öğlen saatlerinde kaynağı henüz bilinmeyen sebeple orman yangını oluştu. Yol ile ulaşımın olmadığı bölgede kazma küreklerle yangın söndürülmeye çalışıldı. Söndürülen yangında, 6 dönüm alan zarar gördü.



Ordu

Ordu'da 15 ayrı konumda orman ve örtü yangınları oluştu.



Rize

Rize'ye bağlı Fındıklı ilçesinde 4 ayrı lokasyonda orman ve örtü yangınları çıktı. Bazı konumlarda yol olmadığından dolayı, ekipler patika yollardan bölgeye ulaşmaya çalışıyor.



Trabzon

Trabzon’a bağlı Akçaabat ilçesinde öğlen vaktinde örtü yangını meydana geldi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahalede bulundu. Trabzon'a bağlı Of ilçesinde ise 2 farklı konumda orman yangını oluştu. Yangınlar kontrol altına alındı.


 

Yorumlar (0)