Doğu Karadeniz yine sele teslim

Kuvvetli yağış yine Doğu Karadeniz'i vurdu. Rize'nin Fındıklı, Çamlıhemşin ve Ardeşen ilçeleri ile Artvin'in Arhavi ilçesinde sağanak sonrası dereler taştı, cadde ve sokaklar göle döndü. İlçelerde valilik tarafından kriz masası oluşturulurken, sel sularına bir vatandaşın kapılıp kaybolduğu öğrenildi. 

GÜNDEM 22.07.2021, 12:00 24.07.2021, 20:12 Hanife
Doğu Karadeniz yine sele teslim

Meteoroloji uyarmıştı… Dereler taştı…

Rize'nin Fındıklı, Çamlıhemşin ve Ardeşen ilçelerinde kuvvetli yağış sonrası bazı dereler taşarken selin etkisiyle farklı bölge yamaçlarında kopmalar yaşandı.



Fındıklı'dan geçen Arılı Deresi’nin taşmasıyla tarım arazileri ve yolarda hasar oluşurken, Ardeşen'e bağlı Tunca beldesindeki derelerin su seviyesi yağış dolasıyla yükseldi.



İlçelerde derelerin taşmasıyla bazı ulaşım yollar trafiğe kapandı.



Artvin'de sel ve heyelan

Artvin'in Arhavi ilçesinde de kuvvetli yağış nedeniyle hayat felç oldu.



Arhavi’de bir vatandaş sel sularına kapılarak kayboldu. İlçede valilik kriz merkezi oluşturdu.



Heyelan nedeniyle çok sayıda köye ulaşım sağlanamazken, ilçe merkezinde de yolların büyük bölümü sular altında kaldı, Arhavi deresi taştı.



Bakan Pakdemirli'den açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Arhavi ilçesindeki Kapistre Deresi ve yan kolları üzerinde herhangi bir baraj tesisimiz bulunmamaktadır." dedi.
 



Sular çekilince facianın boyutu ortaya çıktı

Sel ve su baskınlarından etkilenen esnaflar sel sularının çekilmesi ile beraber dükkanlarında temizleme çalışmasına başladı.

Ekiplerin hasar tespit çalışmasına başladığı Arhavi’de suların çekilmesiyle bilançonun büyüklüğü de ortaya çıktı.

Birçok aracın sular altında kaldığı ilçe merkezinden işletmeler balçık ile dolunca malzemeler suların içinde yüzdü. İşletmeler adeta balçık ve çamurla dolu havuza döndü.

Bakan Soylu: 1 kişi kayıp

Gerçekleştirilen incelemeler neticesinde yapılan değerlendirme toplantısı sonrası açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Murgul'da 1 kişinin kayıp olduğu bilgisini verdi.

Bakan Karaismailoğlu: 8 köy yolunda sıkıntı var

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Olağanüstü bir seferberlik söz konusu. 30 adet köy yolundan 8'inde sıkıntımız var. Yarın itibarıyla bunların hepsini açmış olacağız." dedi.

Yorumlar (0)