Doğanlar Apartmanı enkazından anne ve 3 çocuğu çıkarıldı!

Deprem sonrası İzmir'de yıkılan Doğanlar Apartmanı'nın enkazının altından yaklaşık 23 saat sonra 4 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

GÜNDEM 31.10.2020, 13:55 31.10.2020, 14:33
Doğanlar Apartmanı enkazından anne ve 3 çocuğu çıkarıldı!

Bayraklı ilçesinde bulunan Doğanlar Apartmanından sevindiren haber geldi. Ege Üniversitesi bünyesinde öğretim görevlisi olarak görev yapan Seher Perinçek ile 4 çocuğuna ulaşıldı. 5 kişilik aileyi kurtarmak için çalışmaları hızlandırıldı.

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki yer sarsıntısında yıkılan Doğanlar Apartmanı'nın enkazından, yaklaşık 23 saat sonra küçük bir çocuk yaralı olarak çıkarıldı.

Küçük çocuğa ulaşan ekipler yaklaşık yarım saat sonra da aynı enkazdan 2 kişiyi daha yaralı olarak kurtardı.

Ekipler Seher Perinçek'in bir çocuğuna daha ulaştı.

26 can kaybı var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise İzmir'deki depremde toplam 26 can kaybının bulunduğunu, 25'i yoğun bakımda olmak üzere 381 kişinin hâlen tedavi gördüğünü, 4 vatandaşın ameliyatlarının ise başarıyla tamamlandığını bildirdi.

504 kişinin tedavisinin tamamlandığı bilgisini veren Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 112 Acil Sağlık ekiplerinin, UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) timlerinin, ambulansların, hastanelerin ve tüm sağlık çalışanlarının İzmir'de görevlerinin başında olduğunu vurguladı.

AFAD: Battaniyelere ihtiyaç var

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başlandığından yapılan açıklamada ise İzmir'e yapılan yardım faaliyetlerinin AFAD koordinasyonunda gerçekleştirildiğini duyurdu ve ihtiyaç sahibi depremzedelere verilmek üzere sadece standart gıda kolisi ve yeni battaniyelere ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Başka hiçbir ihtiyacın bulunmadığını belirten AFAD, standart gıda kolisi ya da kullanılmamış battaniye yardımlarında bulunmak isteyen kuruluş ve şahısların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurabileceklerini kaydetti.

Beslenme hizmetleri hususunda Türk Kızılay'ın ana sorumlu kuruluş olduğunu ve kurumun faaliyetlerini sürdürdüğünü bildiden AFAD, beslenme desteği sağlamak isteyenlerin de Türk Kızılay'ı ile irtibata geçmesini istedi.

Yorumlar (0)