Doğan Cüceloğlu’nun ölüm nedeni belli oldu!

Ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu, 16 Şubat’ta evinde vefat etmişti. Adil Tıp Kurumu tarafından, Cüceloğlu’nun aort yırtılması sonucunda hayatını kaybettiği belirlendi.

GÜNDEM 09.03.2021, 15:39 10.03.2021, 09:25
Doğan Cüceloğlu’nun ölüm nedeni belli oldu!

Kariyeri boyunca bir çok kişisel gelişim kitabına imza atan ve Türk insanının davranışlarını, duyguların ve düşüncelerini inceleyen ünlü psikolog Doğan Cüceloğlu, 16 Şubat’ta evinde hayatını kaybetmişti. 83 yaşında yaşama veda eden usta yazarın şüpheli ölümü üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma başlatılmıştı.

Gözünde iz ortaya çıktı

İlk belirlemelere göre 16 Şubat günü Cüceoğlu’nun evine gelen hizmetçi, saat 14.00’da Cüceloğlu'nu yerde yüzüstü görmüş ve ekipler eve geldiğinde Cüceloğlu'nun sırtüstü şekilde uzandığını, üzerinde ise çarşaf örtülmüş şekilde buldukları belirtilmişti. Ayrıca Cüceoğlu’nun gözünün altında, düşmeye bağlı olarak bir iz belirdiği bilgisine ulaşılmıştı.

Aort yırtılmasına bağlı doğal ölüm

Savcılık tarafından apartmanın güvenlik kameraları incelenmiş ve soruşturma sürüyordu. Kamera kayıtlarında herhangi bir şüpheli duruma rastlanılmadı. Bu sırada Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından, Cüceloğlu'nun otopsi raporu da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ekiplerine sunuldu. Adli Tıp, Cüceloğlu’nun kesin ölüm nedeni olarak raporda, "aort yırtılmasına bağlı doğal ölüm" ibaresi kullandı kullanıldı.

Yorumlar (0)