Dodurga nedir? Dodurga nerede? Dodurga'da neden seçim oldu?

3 Temmuz 2022'de yapılan seçim ile gündem olan Dodurga nerededir? Dodurga'da niye seçim oldu? Dodurga'nın belediye başkanı kimdir? 

GÜNDEM 04.07.2022, 15:58 04.07.2022, 17:50
Dodurga nedir? Dodurga nerede? Dodurga'da neden seçim oldu?

Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı bir belde olarak bilinen Dodurga, Orta ilçe merkezine 12 km uzaklıkta yer almaktadır.

1928’den bu yana aynı ismi taşıyan Dodurga, önceleri Çerkeş ilçesine bağlıyken, 19 Şubat 1929 tarihinde ise Çankırı'nın Orta nahiyesine bağlandı. Orta'nın ilçe olmasından sonra ise bu bölgeye bağlandı. 2 Kasım 1991’de belediye statüsü alan Dodurga, beldeye dönüştü.

Dodurga’da niye seçim yapıldı?

2014’te nüfusu 2 binin altında olması sebebiyle köy statüsüne geçen Dodurga için nüfus tespitinin yanlış yapıldığı iddiası üzerine 8 sene önce dava açıldı.

Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin 'itiraz' kararının Danıştay 8. Dairesi tarafından onanması neticesinde Dodurga Belediyesi, tekrar tüzel kişiliğine kavuştu.

Belde statüsüne yeniden kavuşan Dodurga'da, Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim yapılıncaya kadar Çankırı Valiliği tarafından Orta Kaymakamı Mehmet Ali Uzun belediye başkanı, şu anki muhtar Hasan Hüseyin Kaşıkçı 3 mahallenin muhtarı olarak atandı.

Dodurga’nın belediye başkanı kim seçildi?

Belde statüsünün kazanılmasından sonra belediye başkanlığı ve 3 mahalle muhtarlığı için seçime gidildi. 

1411 kayıtlı seçmenin yaşadığı Dodurga'da ilkokul, sağlık evi ve belde yemekhanesinde kurulan 6 sandıkta oy verme işlemi gerçekleştirildi.

Seçimde, AK Partili Hasan Hüseyin Kaşıkcı 979, Yeniden Refah Partisinden Hakan Kuşcu 47, Adalet Partisinden Emine Yayla 24, Demokrasi ve Atılım Partisinden Şerafettin Kaplan 23, Memleket Partisinden Osman Dede 22, Saadet Partisinden İbrahim Çolak 16, Türkiye Değişim Partisinden Kamil Erdoğdu 14 oy alırken, Demokratik Sol Partiden Namık Kaya'ya oy çıkmadı.

Kesin olmayan sonuçlara bakıldığında ise seçimi önde bitiren AK Partili Hasan Hüseyin Kaşıkcı, Dodurga Belediye Başkanı olarak seçildi.

Yorumlar (0)