Diyarbakırlılar, şehit Ali Gaffar Okkan'ı unutmadı

Diyarbakır'da hizmetleri ile herkesin gönlünde taht kuran, 20 yıl evvel uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, Diyarbakırlılar tarafından unutulmadı.

GÜNDEM 24.01.2021, 20:07 24.01.2021, 20:18
Diyarbakırlılar, şehit Ali Gaffar Okkan'ı unutmadı

Ali Gaffar Okkan kimdir?

Ali Gaffar Okkan, Sakarya'ya bağlı Hendek ilçesinde 1952 tarihinde dünyaya geldi. 1973 yılında akademiden mezun olup, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde komiser yardımcısı olarak görev aldı.

Çeşitli birimlerde görev aldıktan sonra, 1983 yılında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başladı. 1985 yılında ise şube müdürlüğüne terfi etti. 1986 tarihinde Eskişehir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan Okkan, söz konusu ilde, 1992 yılında Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürdü.

6 Aralık 1993 tarihinde terfi edip, Kars Emniyet Müdürü olarak ataması gerçekleşen Ali Gaffar Okkan, 18 Kasım 1997 tarihinde ise Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başladı. Şehit Okkan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi.

5 arkadaşıyla şehit düştü

24 Ocak 2001 tarihinde, saat 17.40 sularında Diyarbakır Valiliği binasına doğru seyir halindeyken, Şehitlik semti Sezai Karakoç Bulvarı'nda kurulan hain pusuda şehit düşen Okkan, evli ve 2 evlat babasıydı. Okkan ile mesai arkadaşları Sabri Kun, Atilla Durmuş, Selahattin Baysoy, Mehmet Sepetçi ve Mehmet Kamalı da hain saldırıda şehit oldu.

Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, gerçekleştirdiği faaliyetlerle Diyarbakırlıların saygı ve sevgisini kazandı.

Şehit Ali Gaffar Okkan; ihtiyaç sahiplerine destek verdi, sokakta karşılaştığı vatandaşlarla numarasını paylaştı, kadın polisler ilk kez onun emri ile trafiği yönetti, çocukları eğitime kazandırdı.

142 çocuk onun adını taşıyor

Diyarbakırlılar da gönüllerinde büyük bir iz bırakan, sevgi ve saygıyla yad ettikleri şehidine duyduğu sevgi ile evlatlarına onun adını verdi.

Şehirde, 'Ali Gaffar' adını taşıyan 142 çocuktan bazıları, Okkan'ı her sene ölüm yıl dönümünde Sakarya'daki mezarı başında ziyaret ediyor.

Yorumlar (0)