Diyarbakır’ın kuzeye açılan kapısı: Devegeçidi Köprüsü hizmete girdi

Diyarbakır’ın kuzeye açılan kapısı niteliğinde olan Ergani-Elazığ yolunu hem daha konforlu hem de daha güvenli hale getirecek olan köprünün açılışı, Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı.

GÜNDEM 09.01.2021, 16:19 09.01.2021, 16:36
Diyarbakır’ın kuzeye açılan kapısı: Devegeçidi Köprüsü hizmete girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla geçtiğimiz hafta bir törenle 16 şehri birbirine bağlayacak 660 metre uzunluktaki yeni Kömürhan Köprüsü hizmete girdi.

Doğu bölgesine yapılacak olan yatırımlardan biri olan Diyarbakır-Ergani-Elazığ yolu Devegeçidi Köprüsü ve bağlantı yollarının açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans ile katılmış olduğu törende, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da bulundu.

Erdoğan: Ülkemiz için hayırlı olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende bir konuşma yaparak Devegeçidi Köprüsü ve bağlantı yollarının ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Yapılan bu bağlantı yolları ve köprüyle başta Elazığ ve Diyarbakır olmak üzere bölgemiz ve şehirlerimizdeki ulaşım daha da kolay, konforlu ve hızlı olacak. Son haftalarda Kömürhan Köprüsü’nden Gölbaşı şehir geçişine, Ankara-Niğde otoyolundan Kuzey Marmara otoyolunun çeşitli kesimlerine dek birçok önemli ulaşım yatırımını hayata geçirdik.” dedi.

1142 metre uzunluğunda

Diyarbakır’ı Elazığ’a bağlayan Diyarbakır-Ergani yolu üzerindeki Devegeçidi Vadisi’nin yüksek standartlar ile geçilebilmesi amacıyla bugün hizmete giren Devegeçidi Köprüsü inşa edildi.

Köprü, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardındaki köprü 571 metre gidiş ve geliş toplam 1142 metre uzunluğunda yapıldı. Bağlantı yollarıyla beraber projenin toplam uzunluğu ise bin 740 metreye ulaşıyor.

Konforlu ve güvenli ulaşım

Projeyle beraber Diyarbakır’ın kuzeye açılan kapısı olan Ergani-Elazığ yolunda konforlu ve güvenli bir ulaşımın sağlanması planlanırken, Devegeçidi Köprüsü ve bağlantı yollarıyla beraber vadinin yüksek eğimleri iyileştirilip yolun geometrik standardı daha da arttırılmış oldu.

Hem zamandan hem akaryakıttan tasarruf

Tüm bunların dışında akaryakıttan ve zamandan tasarruf edilerek, onarım-bakım maliyetleri ve egzoz gazının salınımı da azaltılmış olacak. Bağlantı yollarının bitmesiyle Eğil Kavşağı’nın trafiğinin ana yoldan ayrılması önlenmiş oldu. Güvenli ve kesintisiz trafik akışı sağlandı.

Yorumlar (0)