"Diyarbakır’dayım, PKK’ya katılmak istiyorum" diyen Kosta Rikalı tutuklandı

2 hafta önce sosyal medya hesabı üzerinden “Diyarbakır’dayım. Kosta Rika’lıyım ve PKK’ya katılmak istiyorum” şeklinde bir paylaşım yapan şahıs İstanbul’da yakalandı.

GÜNDEM 02.03.2021, 11:12 02.03.2021, 11:19
"Diyarbakır’dayım, PKK’ya katılmak istiyorum" diyen Kosta Rikalı tutuklandı

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından Diyarbakır’da olduğunu söyleyerek PKK’ya katılmak istediğini söyleyen bir şahıs İstanbul’da yakalandı.

Twitter üzerinden, PKK’ya katılmak için yardım istedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede “yabancı uyruklu bir kişinin sosyal medya hesabından PKK’ya katılmak istediğini yazdığı”na ilişkin ihbarda bulunulmasının ardından soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

İstanbul’da otelde yakalandı

Yapılan araştırmayla şahsın Kosta Rika uyruklu 22 yaşındaki Esteban Andres Venegas Chevez olduğu ve bir otelde konakladığının öğrenildiği kaydedildi. Chevez’in 15 Şubat tarihinde kaldığı otelde gözaltına alındığı ve çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından 18 Şubat tarihinde tutuklandığı iddianamede yer aldı.

“Diyarbakır’dayım Rojava’ya gitmek istiyorum”

Şüpheli şahsın 10 Şubat tarihinde sosyal medya hesabından “Şu anda Diyarbakır’dayım, burada YPG, PKK veya Rojava’ya gitmeme yardımı olacak birini tanıyor musunuz?” diyerek paylaşım yaptığının belirtildiği iddianamede, şahsın cep telefonunda Öcalan’ın fotoğrafları ve afişlerinin bulunduğu da aktarıldı.

Şahsın ifadesi: “PKK’ya katılma amacım yoktu”

Şüpheli şahıs Chevez verdiği ifadede, “2017 senesinde de Avrupa turu dahilinde bir günlük İstanbul’a geldim. Ülkemde yaşarken Kürt problemiyle ilgilenmeye başladım ve online olarak yaptığım araştırmalarda PKK’yı tanıdım.

Kürt problemiyle ilgilenme nedenim uluslararası konulara duyduğum meraktır. Bu defa İstanbul’a gelme nedenim Türkiye’yi daha iyi tanımaktı. Kürt sosyolojisini görmek amacıyla Diyarbakır’a gittim. PKK’ya katılmak veya bulmak amacım yoktu.” dedi.

7.5 seneye kadar hapsi istendi

Hazırlanan iddianamede şüphelinin terör örgütü PKK’ya yoğun bir sempatisinin bulunduğu, örgüte ilişkin kitapları okuduğu ve örgütün yapısına hakim olduğu değerlendirilerek şüpheli şahıs Chevez’in çok kez silahlı terör örgütü propagandası yaptığı suçuyla 1 sene 6 aydan 7 sene 6 aya dek hapisle cezalandırılması istendi.

Yorumlar (0)