Diyarbakır’daki evlat nöbetine bir aile daha katıldı

Diyarbakır’daki acılı bekleyişini sürdüren ailelere bir yenisi daha eklendi.

GÜNDEM 03.03.2021, 14:52 04.03.2021, 09:09
Diyarbakır’daki evlat nöbetine bir aile daha katıldı

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde başlatılan evlat nöbetine bir aile daha katıldı.

Evlat nöbetinde 549’uncu gün

3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırılması nedeniyle HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti koronavirüs salgınına rağmen 549'uncu gününde de devam etti.

Evlat nöbeti devam ederken bir aile daha evladını terör örgütü PKK’nın elinden kurtarmak için HDP binası önüne geldi. 

2015 yılında evden çıkıp bir daha dönmedi

2015 yılında 15 yaşında iken Batman’da yaşadığı evden işe gitmek için ayrılan Necla Aymaz, bir daha evine dönmedi. 

Evladına kavuşma ümidiyle evlat nöbetine katılan Necla Aymaz’ın annesi Çiçek Aymaz, terör örgütünün, babasız büyüttüğü çocuğunu ellerinden aldığını söyledi. 

Anne Aymaz, "Benim kızım, 2015’te işe gidiyorum diye gitti, bir daha eve dönmedi. PKK çocuğumu kaçırdı. Ben çocuğumu geri istiyorum, evladım buraya gelmeden buradan hiçbir yere ayrılmayacağım. Buradayım ve sonuna kadar da burada olacağım. Kızım gelene kadar hiçbir yere gitmeyeceğim. Eğer beni görüyor izliyorsa bunu böyle bilsin. 2 çocuğum var, ben onları ne güçlerle büyüttüm. Yetim büyüttüğüm çocuğumu elimden aldılar. Gardiyan olmak istiyordu, ama bırakmadılar. Evladım hep okumak istiyordu alıp onu götürdüler. 6 yıldır ondan hiçbir haber alaadım, ölümü sağ mı, aç mı, tok mu bilmiyorum" diye konuştu.


 

Yorumlar (0)