Diyarbakır’daki evlat nöbeti, bininci gününe yaklaşıyor

PKK terör örgütü tarafından çocukları zorla dağa kaçırılan mağdur aileler, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 991 gündür evlat nöbetine devam ediyor. 

GÜNDEM 20.05.2022, 12:33 20.05.2022, 17:18
Diyarbakır’daki evlat nöbeti, bininci gününe yaklaşıyor

Bininci gününe yaklaşan evlat nöbetinde bugüne kadar birçok aile çocuğuna yeniden kavuşma mutluluğu yaşarken, çoğu aile de hala nöbet çadırlarındaki umutlu bekleyişini sürdürüyor. 3 Eylül 2019 tarihinde başlayan ve bugüne kadar devam eden evlat nöbetinde, farklı şehirlerden gelen onlarca aile oturma eylemi gerçekleştirerek çocuklarının dönüşünü bekliyor. 

“Çocuğumuzu almadan buradan ayrılmayacağız”

Evlat nöbetinde bekleyişini sürdüren anne Semra Küçük ve baba Talip Küçük, 2014 yılında PKK tarafından dağa kaçırılan oğulları İbrahim Halil Küçük için oturma eylemi yapan aileler arasında yer alıyor. Çocuklarını almadan Diyarbakır’dan ayrılmayacaklarını belirten Semra Küçük, “Oğlumuzun adı İbrahim Halil Küçük. Kendisi Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisiydi. 3’üncü sınıfta okuyordu. Henüz daha 20 yaşındayken PKK tarafından zorla dağa kaçırıldı. Biz buraya eşimle Gaziantep’ten geldik. Çocuğumuzu almadan buradan ayrılmayacağız” şeklinde konuştu. 

Acılı anne, dağa kaçırılan oğluna seslendi

Yaptığı açıklamada oğluna da seslenen Semra Küçük, “Oğlum, lütfen dön gel artık. Biz seni burada aylardır bekliyoruz. Doğum günün yaklaşıyor. Çık gel, bize de doğum günü hediyesi olsun. Çok özledik seni. Bize bir haber ver. Seni almadan buradan dönmeyeceğiz. Oğlumuzu senelerdir göremiyoruz. Bu acının bir tarifi yok. Çocuklarımızı nereye kaçırdıklarını HDP çok iyi biliyor. HDP benim çocuğumu geri versin. HDP burada evlat nöbetinde olan tüm çocuklarımızı geri versin. Bu ailelere bu acıyı yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Biz bu mücadeleden asla geri adım atmayacağız. Çocuklarımıza kavuşmadan buradan ayrılmaya niyetimiz yok. Gencecik çocuklarımızı dağa kaçırdılar. Biz bunların yakasını bırakmayacağız. İnşallah buradaki tüm ailelerin yüzü bir gün gülecek. Buna yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar (0)