Diyarbakır’daki ailelerin evlat nöbeti 581’inci gününe girdi

Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetini sürdüren acılı ailelerin bekleyişi 581’inci gününde de devam etti.

GÜNDEM 05.04.2021, 16:49 06.04.2021, 11:44
Diyarbakır’daki ailelerin evlat nöbeti 581’inci gününe girdi

PKK terör örgütü tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, evlatlarına kavuşma umuduyla bekleyişlerini sürdürüyor.

581 gündür evlat nöbetindeler

Farklı tarih dilimlerinde PKK terör örgütü tarafından kandırılarak ya da zorla dağa götürülen çocukların aileleri HDP İl binası önündeki evlat nöbetinde ısrarlı bekleyişlerine devam ediyor.

Hatırlanacağı üzere çocukları PKK tarafından alıkonulmuş ailelerin HDP Diyarbakır parti binası önünde başlattığı eyleme daha sonra farklı kentlerden de birçok aile katılmış bir süre sonra bazı aileler evlatlarına kavuşarak yıllardır süren özlemlerine son vermişti. Ancak hala evlatlarından bir haber alamayan diğer aileler, çocuklarına sağ salim kavuşma umuduyla eylem alanındaki bekleyişlerini sürdürüyorlar.

“Herkes PKK’nın iç yüzünü görmüş oldu”

Evlat nöbetindeki ailelerden Nihal Çiftçi’de, 9 yıl önce memleketleri Hakkâri’den henüz 14 yaşındayken PKK tarafından dağa kaçırılan oğlu Emircan’ın geri döneceği günü bekliyor.

2012 yılından bu yana çocuklarının hiçbir izine rastlamadıklarını dile getiren acılı anne Nihal Çiftçi, "Oğlum lise birinci sınıf öğrencisiyken evden okula gidiyorum diye çıktı. Ama bir daha eve geri dönmedi. Daha sonra ise oğlumu HDP’lilerin kandırıp dağa kaçırdıkları bilgisine ulaştım. PKK’ya ve HDP’ye tepkimi göstermek evladıma kavuşmak için buradayım. Artık herkes bunların iç yüzünü görsün anlasın. Ben oğluma geri dönüp devletine teslim olması çağrısını yapıyorum. Hiçbir şekilde korkmasın. Biz onu bekliyoruz. Devletimiz büyük ve merhametlidir” dedi.

Yorumlar (0)