Diyarbakır’da PKK’ya ‘esrar’ operasyonu

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen son operasyonda, Lice kırsalında belirlenen 3 ayrı noktada toplam 572 kilogram kubar ve toz esrar ele geçirildi. 

GÜNDEM 30.11.2022, 09:27 30.11.2022, 14:44
Diyarbakır’da PKK’ya ‘esrar’ operasyonu

Irak ve Suriye’de teröristlere nefes aldırmayan Türk Silahlı Kuvvetleri, Diyarbakır’da da önemli bir operasyona imza attı. PKK terör örgütüne yönelik son operasyon kapsamında harekete geçen Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Lice kırsalında tespit edilen 3 ayrı noktada toplam 572 kilogram kubar ve toz esrar ele geçirdi. Arazinin terör örgütüne finansman sağlamak için kullanıldığı bildirildi. 

“Terör örgütünün finans sağlaması engellendi”

Başarılı operasyonun ardından İçişleri Bakanlığı’ndan yazılı bir açıklama yayımlanarak, “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; jandarma komando timlerinin katılımıyla, nokta istihbaratına dayalı icra edilen, Eren Abluka Sonbahar-Kış-3 Şehit Jandarma Uzman Onbaşı İbrahim Bağcı Operasyonu kapsamında; Diyarbakır ili Lice ilçesi kırsalında, önceden tespit edilen 3 ayrı noktada yapılan arazi arama tarama faaliyetinde; 547 kilogram toz esrar ve 25 kilogram kubar esrar ele geçirilerek terör örgütünün finans sağlaması engellendi. Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren Abluka Sonbahar-Kış Operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarı ile devam ediyor" ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)