Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan anneler kararlılıklarını sürdürüyor 

Çocuklarının terör örgütü tarafından dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ve bu sebeple Diyarbakır’daki HDP binası önünde evlatları geri gelene kadar nöbet tutacaklarını belirten anneler, kararlılıklarını sürdürüyor. 

GÜNDEM 18.03.2021, 12:16 18.03.2021, 23:30
Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan anneler kararlılıklarını sürdürüyor 

Evlatlarını arayan ve “Diyarbakır Anneleri” ismi verilen annelerin “evlat nöbeti” devam ediyor.

Çocuklarının kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan annelerden Fadime Aksu, “Erenimi almadan gitmeyeceğim, PKK’dan korkmuyorum.” şeklinde habercilere konuştu. Kocaeli’de yaşayan ve oğlunun kaçırıldığını belirterek Diyarbakır’a gelip eyleme katılan anne, 7 yıl boyunca kendi çabalarıyla oğlunu aradığını fakat hiçbir iz bulamadığını da belirtti. 

Fadime Aksu sözlerine şöyle devam etti: “Rahatsızlığım var fakat yine de oğlumu bekliyorum. Çocuğumu PKK ve HDP’den istiyorum. Oğlumu 6 yıl kapıda, balkonda bekledim. Uzun süredir de burada bekliyorum. Çok acı çektim, çok ağladım. 3 kez de ameliyat oldum. O kişilere sesleniyorum. Çocuğumu bıraksınlar.” 



Diyarbakır Anneleri içerisinde babalar ve kardeşler de yer alıyor

Diyarbakır Anneleri arasında yerini alan baba Nurettin Ödümlü ise oğlunun Siirt’ten 7 yıl önce dağa kaçırıldığını aktardı: “Oğlum Yusuf kaçırıldığında 16 yaşındaydı. O günden beri oğlumun sesini duymadım. HDP çocuklarımızı götürdü. Evladımı HDP’den istiyorum. Mücadelemden, çocuğum gelmeden vazgeçmeyeceğim. Evlat acısı çok zor, her gün ölüyoruz.”  

Anneler 562 gündür HDP binası önünde 

Diyarbakır anneleri 3 Eylül 2019 tarihinde HDP Dİyarbakır binası önünde oturma eylemine başlamışlardı. Eylemleri 562 gündür sürüyor. 

Yorumlar (0)