Diyarbakır polisinden ‘temizlik’ operasyonu

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri, aldıkları bir ihbar sayesinde gittikleri bir depoda birden fazla miktarda sahte temizlik malzemesi ele geçirdi.

GÜNDEM 10.05.2022, 10:11 10.05.2022, 17:41
Diyarbakır polisinden ‘temizlik’ operasyonu

Yapılan bilgilendirmelere göre, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde çalışma gerçekleştiren bir firmada halk sağlığını olumsuz yönde etkileyecek merdiven altı olarak belirtilen sahte temizlik ve deterjan malzemelerinin üretilerek piyasaya sürülmeye hazırlandığıyla ilgili gelen ihbarı polis birimleri incelemeye koydu.

Ünlü markaların etiketleri yapıştırılmış

Diyarbakır polis ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, aşağı yukarı 2 binden fazla adı duyulmuş markanın etiketi yapıştırılmış, içleri doldurulmuş ve ambalajlı hale getirilmiş barkotlu sıvı el sabunu, sıvı bulaşık deterjanı ve kapaklı çamaşır suyu bulundu. Firmaya ait olduğu belirtilen fakat gerçekleştirilen incelemelerde üretim izninin bulunmadığı tespit edilen takribi 2 bin 500 adet farklı boylarda sıvı bulaşık deterjanı, tuz ruhu, sıvı el sabunu, yağ çözücü, çamaşır suyu gibi kimyasal malzemelere el konuldu. İdari işlemlerin yapılabilmesi için sahte ürünler Yenişehir Belediyesi Zabıta personellerine teslim edildi.

Piyasa değeri 300 bin TL

Firmanın sahte malzemelerini gerçek gibi tanıtarak piyasaya değeri takriben 300 bin TL tutarında ki sahte temizlik ürününü market ve bakkallara satacaklarını belirlendi. Operasyonun en ince detayını irdeleyen polis birimleri, değeri 300 bin TL miktarında olan ve merdiven altı bir yerde üretilen sıvı temizlik malzemelerinin orijinallik adı altında şehir merkezinde yer alan market ve bakkallara verilerek satışının yapıldığını tespit etti. Olayın yaşandığı firmada birden fazla farklı markaya ait koli, bidon, rulo, etiket, ambalaj ile sahte temizlik malzemesinin paketlemesi, dolumu ve üretiminde kullanılan eşyalarda ele geçirildi.

Yakalanan 2 zanlı için adli işlemlerin başlatıldığını, firmanın ise yapıldığı, Yenişehir Belediyesi Zabıta personellerinde mühürlendiği açıklandı.

Yorumlar (0)