Diyarbakır merkezli 3 şehirde dolandırıcılık operasyonu: 13 kişiye gözaltı

Mersin, Gaziantep ve Diyarbakır’da iş vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları için 13 şüpheli gözaltına alındı. Polis ekiplerince operasyonda yaklaşık 1 milyon liraya ise el koyuldu.

GÜNDEM 11.01.2021, 15:28 12.01.2021, 09:35
Diyarbakır merkezli 3 şehirde dolandırıcılık operasyonu: 13 kişiye gözaltı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince bir suç örgütünün evde kına paketleme, kalem montajı isimleriyle sosyal medya üzerinden sahte iş ilanları verdiği tespit edildi.

Şüphelilerin örgüt içerisinde “hacker” adıyla bilinen kişilerce açılan sahte sosyal medya hesaplarıyla sahte iş ilanlarının altına güven verici yorumlarda bulundukları, vatandaşlardan teminat bedeli ve başvuru ücreti adı altında istedikleri ücretleri örgütlerin hesabına aktardıkları ve sahte kimliklerle cep telefonları vasıtasıyla havale yaptıkları kaydedildi.

3 şehirde 15 adrese operasyon

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği talimatla 3 ay boyunca süren kapsamlı çalışmalar neticesinde 8 Ocak tarihinde Mersin, Diyarbakır ve Gaziantep’te 15 adrese düzenlenmiş olan operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

1 milyon TL’ye yakın paraya el koyuldu

Adreslerde gerçekleştirilen aramada yaklaşık olarak 55 bin dolar, 570 bin TL değerinde bin 300 gram altın, 12 bin Türk Lirasına el koyuldu, seri ateşleme imkanı veren bir aparat ve tabancayla çok sayıda bilgisayar, dijital materyal ve cep telefonu ele geçirildi.

Yorumlar (0)