Diyarbakır'daki terör operasyonunda 16 tutuklama

Diyarbakır merkezli 5 kentte terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 31 şüpheli şahıstan HDP'nin bazı il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında olduğu 16'sı tutuklandı.

GÜNDEM 27.05.2021, 19:53 28.05.2021, 10:17
Diyarbakır'daki terör operasyonunda 16 tutuklama

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde haklarında yakalama kararı çıkarılan 34 şüpheliye yönelik emniyet mensupları tarafından 24 Mayıs tarihinde Diyarbakır merkez ile Silvan ve Kulp ilçeleri, İstanbul, Antalya, Batman ve Tunceli'de tespit edilen adreslere yönelik operasyonda gözaltına alınan 31 şahsın emniyetteki işlemleri son buldu.

HDP'li yöneticiler de bulunuyor

Gönderildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüpheli şahıslardan, HDP'nin bazı il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında olduğu 16'sı tutuklandı.

15 kişi serbest bırakıldı

Eski HDP Diyarbakır İl Başkanı Cabbar Leygara ve eski Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir'in de aralarında bulunduğu 15 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

3 şahsın yakalanması için operasyon devam ediyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma çerçevesinde 34 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmış, gerçekleştirilen operasyonda HDP'li Cabbar Leygara ve Sabri Özdemir ile bazı HDP'li il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında olduğu 31 şüpheli yakalanmıştı.

Operasyonda çok sayıda örgütsel kitap, dijital materyal, örgütsel dokümanlar ve 7,65 mm çapında 7 adet fişek ele geçirilmişti.

Yorumlar (0)