Diyarbakır'da bombalı araçla eylem hazırlığı

Diyarbakır’da güvenlik güçlerinin 'dur' ihtarına uymayan plakasız bir otomobil takibe alındı. Kısa süreli kovalamaca neticesinde aracı durduran şahıs, elindeki çantayı araziye atarak olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Zanlı, güvenlik güçleri tarafından kısa sürede yakalanırken, araziye attığı çanta da kontrollü olarak patlatıldı.

GÜNDEM 27.05.2021, 22:42
Diyarbakır'da bombalı araçla eylem hazırlığı

Söz konusu olay, Mardin-Diyarbakır yolu üzeri havaalanı kavşağında yaşandı. İddiaya göre, güvenlik güçlerinin şüphelendiği plakasız bir araç 'dur' ihtarına uymayınca takibe alındı. Kısa süreli kovalamacanın ardından araçta bulunan bir şahıs, aracı yol kenarına bırakarak içindeki çantayı attıktan sonra olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. 

Kontrollü bir şekilde patlatıldı

Güvenlik güçlerinin dikkati neticesinde zanlı yakalanırken, otomobilden atılan çantanın içinde bomba olduğu iddiası ekipleri teyakkuza geçirdi. Yolun trafiğe kapatılması ile birlikte olay bölgesine gelen bomba imha ekipleri, özel kıyafetlerini giydikten sonra fünye ile çantayı kontrollü bir şekilde infilak ettirdi. Patlamanın ardından araç etrafında detaylı bir inceleme gerçekleştirilirken, yakalanan zanlı, ifadesi alınmak üzere terörle mücadele ekiplerince karakola götürüldü.

Çantada ne olduğu şu an için öğrenilemezken, olaya ilişkin geniş kapsamlı inceleme başlatıldı.








Yorumlar (0)