PKK'nın kenevirleri kül oldu!

Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyon sonucu 9 milyon kenevir ile 1 ton esrar bulundu. Esrarın koruma alına alındığı, Hint kenevirlerinin de örnek alındıktan sonra ele geçirilen diğer şeylerle beraber imha edildiği kaydedildi. 

GÜNDEM 10.07.2020, 12:10 10.07.2020, 12:52
PKK'nın kenevirleri kül oldu!

Türkiye'nin "narko-terör” ile mücadelesi hız kesmeden devam ediyor.

Diyarbakır Valiliği, PKK'lı teröristler ile uyuşturucu üreten ve satan kişiler arasındaki bağlantıyı somut kanıtlar ile göstermek, gizlenen uyuşturucular ile bunları saklayanları adalete bırakmak için İl Jandarma Komutanlığı tarafından Lice ilçesinin Ortaç, Yalaza ve Esenli köylerinde bir operasyon başlatıldığını duyurdu. 

"Şehit Jandarma Er Zeynettin Özalp Narkoterör Operasyonu" ismi verilen operasyon, başarılı bir şekilde yürütüldü. 

Operasyon sırasında neler ele geçirildi?

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, operasyon sırasında kayalıklar ile çalıların arasına saklanmış poşetler ve çuvallarda 1 ton 183 kilogram esrar ile 9 milyon 187 bin kök Hint keneviri ele geçirildi. Öte yandan, kenevirleri sulamak üzere tarlalarda 11 bin 45 metre uzunluğuna sahip olan su hortumu ile borusu, su pompası ve 8 su motoru bulundu. 

Esrarın koruma alına alındığı, Hint kenevirlerinin de örnek alındıktan sonra ele geçirilen diğer şeylerle beraber imha edildiği kaydedildi. 

İnsanlar için huzur ve güven ortamının oluşturulması için terör ve narko-terör ile mücadele operasyonlarının büyük bir ciddiyetle sürdürüleceği ifade edildi.

Yorumlar (0)