Diyarbakır annesi: Kızımı almadan burayı terk etmem

Diyarbakır anneleri, terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarının evlerine dönmesi için HDP binası önünde gerçekleştirdikleri evlat nöbetine devam ediyor.

GÜNDEM 26.10.2020, 17:12 26.10.2020, 18:40
Diyarbakır annesi: Kızımı almadan burayı terk etmem

Oturma eylemi yapan acılı annelerden Türkan Mutlu, kızını geri istediğini söyleyerek, "Kızımı almadan burayı terk etmem." dedi.

420 gündür nöbet tutuyorlar

Çocuklarının yaşadığı durumun sorumlusunun HDP olduğunu söyleyen anlatan anneler, 3 Eylül 2019’dan bu yana oturma eylemi gerçekleştiriyorlar.

PKK tarafından kaçırılan kızı Şeyma için Bursa’dan gelerek Diyarbakır’da eylem yapan Türkan Mutlu, evlat nöbetine sonuna kadar devam edeceklerini belirtti. 

"Kızımın elinde kalem vardı, onu aldılar, yerine silah verdiler. Onu bir hiç uğruna ölüme götürdüler." diyen acılı anne, bir an evvel çocuğuna kavuşmayı arzuladığını söyledi. 

Türkan Mutlu, "Ben bir anneyim, çocuğumu istemek en doğal hakkım. Kızıma kavuşana kadar burayı terk etmem. Kızım dağa buradan gitti." dedi.

Acılı baba, oğlunu geri istiyor

5 yıl önce kandırılarak örgüte katılan oğlu Doğan için oturma eylemini devam ettiren baba Hacı Güger de bütün ebeveynlerin, evlatları için burada nöbet tuttuğunu söyledi.

"HDP’den evlatlarımızı geri istiyoruz. Çocuklarımız önce buraya geldiler, buradan dağa götürüldüler. Halkların Demokrasi Partisi diye bir şey yok. Onların asıl adı, halkların hırsızlık partisi. Neden böyle söylüyorum? Çünkü onlar çocuklarımızı kandırıyor, akıllarını yıkıyorlar. Önce buradaki HDP binasına getirip, buradan dağa yolcu ediyorlar. Bu yüzden de hırsızlık partisi diyorum. Ölene kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Evlatlarımızı nasıl götürdülerse, öyle de geri getirsinler." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)