Diyarbakır annelerini ziyaret eden CHP heyeti yuhalandı

Evlatlarının terör örgütü PKK üyeleri tarafından dağa kaçırıldığını öne sürerek HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştiren aileler, kendilerini ziyarette bulunan CHP'li milletvekilleri Özgür Özel ve Sezgin Tanrıkulu'ya tepki gösterdi. Acılı ailelerden Celil Begdaş, "1,5 senedir gelmediler, buraya bizi kandırmak için gelmişler. Ancak kendilerini kandırırlar." dedi.

GÜNDEM 03.03.2021, 18:43 03.03.2021, 19:44
Diyarbakır annelerini ziyaret eden CHP heyeti yuhalandı

Evlatlarının terör örgütü PKK üyeleri tarafından dağa kaçırıldığı iddiası ile 3 Eylül 2019 tarihinde farklı illerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi gerçekleştiren ailelerin evlat nöbeti sürüyor. CHP'li milletvekilleri Özgür Özel ve Sezgin Tanrıkulu, 549 gündür HDP önünde eylem yapan ailelerin yanına geldi. Ziyaretin ardından aileler HDP karşıtı slogan atarak CHP'li heyeti yuhaladı.



"Tahir Elçi için geldik"

Ziyaretin ardından açıklama gerçekleştiren Özgür Özel, bu gençlerin sağ salim ailelerine kavuşturmak için çalışacaklarını dile getirdi. Özel, "Gönül Hanım, CHP Diyarbakır İl Başkanımız. Seçildiği ilk günlerde buraya gelerek ziyaret etmiş, ben de kendisinden bilgi edinmiştim. Benim Diyarbakır programım olacağı zaman buraya gelmek istediğimi belirtmiştim. Bugün Tahir Elçi davası için kente geldik. Sezgin Tanrıkulu ve heyetimiz ile beraber bu ziyareti yaptık. Acılı ailelerin her biriyle ayrı ayrı konuştuk. Biz onları dinlerken yüreğimiz burkuldu. Biz onlara bunu çok açık bir biçimde söyledik. Bu çocuklar hepimizin, bu çocukları sağ salim ailelerine ulaşması için gerekli faaliyetleri ve desteği sunacağız. Bundan sonraki dönemde de ülkemizde herkesin kendi üstüne düşen şey, bu ailelerin sesine kulak vermektir." şeklinde konuştu.

"Ha HDP ha Meral Akşener, ne fark ediyor?"

Acılı ailelerden Celil Begdaş ise CHP heyetinin kendilerini kandırmak için buraya geldiğini söyledi. Begdaş, "1,5 senedir gelmediler, buraya bizi kandırmak için gelmişler. Ancak kendilerini kandırırlar. Misafir olmasalardı, domatesle peşlerine gidecektim. Şimdiye kadar neredeydiler? Askerlerin bombalandığını iddia ediyorlar. Ben kendi gözlerimle gördüm, vurulmuşlardı. Meral Akşener de gelecekmiş. Ha HDP ha Meral Akşener, ne fark ediyor? Gelmesinler. Biz buradan son evladımızı da almadan gitmeyeceğiz. Cumartesi annelerine destek veriyorlar ama bize vermiyorlar. Ona söyledim, 'HDP kapansa da CHP var, onların yerini alırsınız.'. Altı yaş olduğu için kaçıp gitti." dedi.











Yorumlar (0)