Diyarbakır annelerinden biri daha mutlu sona ulaştı

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbeti tutan annelerden biri daha mutlu sona ulaştı. Teslim olan teröristin gri kategoride yer aldığı, Suriye ile Irak'ta faaliyetler yürüttüğü aktarıldı.

GÜNDEM 21.11.2022, 09:22 Hakan Öksüz
Diyarbakır annelerinden biri daha mutlu sona ulaştı

Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan annelerin, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önündeki nöbetleri sürüyor. İçişleri Bakanlığı, evlat nöbeti tutan annelerden birinin daha mutlu sona ulaştığını duyurdu. 

Bu yıl 109 terörist teslim oldu

Edinilen bilgilere göre Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen ikna faaliyetleri sonuç verdi. Terör örgütü PKK'dan kaçan bir terörist, Türkiye'ye gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu. İçişleri Bakanlığı, ikna çalışmalarıyla birlikte bu yıl 109 örgüt mensubunun teslim olduğunu bildirdi.

Gri kategoride yer alıyordu

2013 yılında PKK saflarına katılan örgüt mensubunun, Irak ile Suriye'de faaliyetlerde bulunduğu belirtildi. Gri kategoride aranan teröristin, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde nöbet tutan annelerden birinin çocuğu olduğu belirlendi. Teslim olan örgüt üyesi ile birlikte evlat nöbeti tutan 39'uncu annenin de çocuğuna kavuşacağı kaydedildi.

2019'da oturma eylemi başlatmışlardı

Oğlu Mehmet Akar'ın dağa kaçırıldığını belirten Hacire Akar, HDP'nin Diyarbakır il binası önüne gelerek 22 Ağustos 2019'da oturma eylemi başlattı. 24 Ağustos'ta oğluna kavuşan Hacire Akar'ın bu eylemi, çocukları dağa kaçırılan diğer annelere de örnek oldu. 3 Eylül'de bir grup anne tarafından başlatılan oturma eylemi, Türkiye gündeminde yankı uyandırdı.

Yorumlar (0)