Diyarbakır annelerinden AYM’ye HDP tepkisi

Anayasa Mahkemesi tarafından HDP'nin Hazine yardımı hesabına dair getirilen blokenin kaldırılmasına Diyarbakır annelerinden tepki geldi.

GÜNDEM 10.03.2023, 17:08 10.03.2023, 17:12
Diyarbakır annelerinden AYM’ye HDP tepkisi

Anayasa Mahkemesi, HDP’nin hazine yardımı almasını engelleyen blokenin kaldırılmasına dair kararını açıkladı. Söz konusu kararın ardından açıklamada bulunan Diyarbakır anneleri, verilen kararın kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Eylemler 1285. gününde

Çocuklarının dağa çıkarılmasından dolayı HDP'yi sorumlu olarak gören ailelerin 3 Eylül 2019 günü gerçekleştirdiği oturma eylemi 1285. gününde de karlılıkla sürüyor.

HDP İl Başkanlığı önüne gelerek eylemlerine devam eden aileler adına konuşmada bulunan Ayşegül Biçer, baba ve anneler olarak çocuklarının acısını içlerine atarak depremde yaşamını yitiren insanların acısını yaşamaya uğraşırken ülkenin gündeminin koltuk, ittifak, adaylık ve seçimlerle meşgul edildiğini ifade etti.

“HDP’nin bir an önce kapatılması gerekmektir”

AYM’nin HDP için Hazine kararına eleştiride bulunan Biçer, şu ifadelerde bulundu: "Terör yapılanmasının siyasi kolu olarak bilinen HDP, köşeye sıkışmışken Anayasa Mahkemesinin devlet desteğinden faydalanmasıyla onay vermesi ile beraber yeniden canlanmaya adım atmıştır. Söz konusu karar ile beraber terör yapılanmasına finansman verilmiştir. Devletin karşıladığı bu parada fakirin, yetimin ve bu vatandaşların hakkı bulunuyor. HDP'ye hiçbir şekilde maddi destek verilmemesi gerekmektedir. HDP’nin bir an önce kapatılması gerekmektedir. Sükuneti, istikrarı ve huzuru elde etmişken bu alınan kararı kabul etmiyor ve protesto ediyoruz."

Yorumlar (0)