Diyarbakır anneleri HDP önünde Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan evlatları için HDP il binası oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutladı.

GÜNDEM 29.10.2020, 18:57 29.10.2020, 19:04
Diyarbakır anneleri HDP önünde Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı

Evlatlarının dağa kaçırılmasından HDP'nin sorumlu olduğunu ifade eden Diyarbakır anneleri, 3 Eylül 2019'dan bu yana oturma eylemlerine devam ediyor.

Coşkulu bir bayram kutlaması yapıldı

Acılı aileler, ellerinde Türk bayrakları ile birlikte Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutladılar.

Diyarbakır annelerinde Songül Altıntaş, öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığını ifade etti.

"Evlatlarımızı almadan buradan ayrılmayacağız"

Çocuklarımıza kavuşmak için oturma eylemi başlattıklarını belirten Altıntaş, "Ölene kadar buradayız, buradan gitmiyoruz. Evlatlarımızı almadan buradan ayrılmayacağız. HDP ve PKK'dan çocuklarımızı geri istiyoruz." dedi.

Baba Süleyman Aydın ise evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak tüm ülkenin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladıklarını söyledi.

"Zalimlerin elinden 19 çocuğumuzu kurtardılar"

Evlatlarının güvenlik güçlerine teslim olmasını istediklerini belirten Aydın, "Çocuklarımızın geri dönmesini, çifte bayram sevinci yaşamayı arzuluyoruz. Eylemimizin ilk gününden beri bizi yalnız bırakmayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak teşekkür ediyor, Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz. Evlatlarımız için büyük bir çaba sarf ediyorlar. Bu zalimlerin elinden 19 çocuğumuzu kurtardılar." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)