Diyarbakır ailelerinden PKK’ya propaganda tepkisi

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbetini sürdüren Diyarbakır aileleri PKK terör örgütü üyelerinin alıkoyduğu bir kişiye zorla açıklama yaptırmalarına tepki gösterdi.

GÜNDEM 12.03.2021, 15:47 13.03.2021, 13:16
Diyarbakır ailelerinden PKK’ya propaganda tepkisi

Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemine devam eden aileler, eylemde yer alan ailelerden Celil Begdaş’ın oğluna teröristler tarafından zorla açıklama yaptırılmasına tepki gösterdi.

Ailesinin eylemden ayrılmasını istedi

2019 yılında PKK tarafından dağa kaçırılan ve zorla açıklama yaptırılan Yusuf Begdaş (16), kendi ailesinden evlat nöbetine son vermelerini isteyen bir açıklama yaptı. Yusuf Begdaş’ın bu açıklamasının terör örgütü mensuplarınca zorla yaptırıldığını dile getiren Diyarbakır aileleri ise yaşanan bu duruma ortak tepki gösterdi.

“Eylemimiz sonuç veriyor”

Diyarbakır’daki evlat nöbetinde yer alan babalardan Süleyman Aydın, başlatılan evlat nöbetinin sonuç verdiğini belirterek eyleme devam edeceklerini söyledi.

4 yıl önce terör örgütü tarafından kaçırıldığını dile getirdiği oğlu Özkan (19) için eyleme devam ettiğini söyleyen Aydın, " HDP ve PKK eylemimizden rahatsız. Selahattin Demirtaş’ın ağabeyi eylemi bırakanlara çocuklarını göstereceklerini söyledi. Peki ya hani bizim çocuklarımızı bunlar götürmemişti. 14 yaşındaki bir çocuğu silah baskısıyla konuşturuyorlar. Bu yaştaki çocuğun iradesi olur mu? Bizim çocuklarımız Selahattin Demirtaş’ın talimatıyla dağa götürüldü. Bunlara oy veren Kürt vatandaşlarımıza sesleniyorum, bizde Kürt’üz. Artık bunların iç yüzünü görün” diye konuştu.

"Evladımın peşini bırakmayacağım”

PKK tarafından dağa kaçırılıp propaganda amaçlı oğluna açıklama yaptırılan baba Celil Begdaş ise, oğlunun zorla konuşturulduğunu söyledi.

Baba Begdaş, " HDP benim evimi başıma yıktı. Benim ne gündüzüm ne de gecem var, CHP’den Sezgin Tanrıkulu ve Özgür Özel gelip, bize namus sözü verdiler oğlumu getireceğini söylediler. Benim oğlum Kürtçe bilmiyordu, evet ben Kürt’üm inkar da etmiyorum, oğlumu zorla konuşturdular. Ben buraya kendi irademle ve isteğimle geldim. Onlar benim ciğerimi yaktılar. Oğlumu almadan buradan bir yere asla ayrılmayacağım” dedi.
 

Yorumlar (0)