Diyanet'ten tartışma yaratan 'baldız fetvası'na açıklama...

Diyanet İşleri Başkanlığı, "baldız fetvası" konulu olarak medyada gündem olan haberlere yönelik bir açıklama yaparak tepki gösterdi. 2015 yılında yayımlanan bir kitapta geçen sözlerin bağlamından koparılarak Diyanet İşleri Başkanlığı’yla ilgili paylaşımlar yapıldığı aktarıldı.

GÜNDEM 23.10.2021, 08:14 23.10.2021, 11:07
Diyanet'ten tartışma yaratan 'baldız fetvası'na açıklama...

‘Baldız fetvası’ başlığıyla sosyal medyada ve basında gündem olan haberlerle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı, yazılı ilişkin bir açıklamayla tepki gösterdi.

“Gerçeklikten, vicdandan ve insaftan yoksun paylaşımlar...”

Diyanet’ten yapılan açıklamada, medya platformlarında, 2015’de yayımlanan bir kitapta geçen sözlerin çarpıtılarak ve bağlamından koparılarak Diyanet İşleri Başkanlığı’yla ilgili gerçeklikten, vicdandan ve insaftan  yoksun paylaşımlar yapıldığına dikkat çekilirken, vatandaşların sorduğu sorulara Din İşleri Yüksek Kurulunun, İslam'ın temel kaynakları çerçevesinde yanıt veren yetkin bir kuruluş olduğuna dikkat çekildi ve şu sözlere yer verildi:

“İslam hukukunda, fetva konusunda güçlü bir usul ve köklü bir gelenek vardır. Nasıl fetva verileceği ve fetvanın nasıl uygulanacağı bu yönteme göre belirlenmektedir. Bütün bunları göz ardı ederek fıkhi hükümler ve metinler üzerine değerlendirme yapmak, vahim sonuçlara ve yanlış anlaşılmalara yol açacak büyük bir cehalettir. Bir defa daha ifade edelim ki zina, Allah'ın açık bir şekilde haram kıldığı büyük bir günah ve çirkin bir fiildir. Bu menfur eylemin, aile ortamına taşınması, aynı şekilde toplumsal bir felaket ve korkunç bir ahlaki yozlaşmadır. Her müminin bildiği bu kadar net bir meselede, zihinleri algı operasyonlarıyla bulandırmaya çalışmak insanlık dışıdır."

Yorumlar (0)