Diyanet'ten korona açıklaması: Ne yaptık da başımıza bu musibet geldi?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bunda da bir hikmet vardır. Ne yaptık da Rabbimiz insanlığa bu musibeti verdi, diyoruz. Rabbimiz, ayet-i kerimede ‘Başınıza her ne musibet gelirse kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder’ buyuruyor."

GÜNDEM 24.04.2020, 15:46
Diyanet'ten korona açıklaması: Ne yaptık da başımıza bu musibet geldi?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan ayının ilk sahurunda Diyanet TV'de yayınlanan "Bereket Vakti" programına konuk olarak katıldı. 

"Hem Müslümanların hem de gayrimüslimlerin kendisiyle yüzleşmesi gerekiyor"

Erbaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin yaptığı açıklamada, yaşanılan sıkıntılardan ders çıkarılması gerektiğine dikkat çekerek, "Bunda da bir hikmet vardır. Ne yaptık da Rabbimiz insanlığa bu musibeti verdi, diyoruz. Rabbimiz, ayet-i kerimede ‘Başınıza her ne musibet gelirse kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder’ buyuruyor. Bu açıdan yeryüzünde yaşayan tüm insanların, hem Müslümanların hem de gayrimüslimlerin kendisiyle yüzleşmesi gerekiyor. Kendimizi bir muhasebeye tabi tutmamız gerekiyor." dedi. 

"Şerleri hayra dönüştürmemiz gerekiyor"

Yeryüzünde gerçekleşen her bir şeyin Allah’ın takdiri olduğunu kaydeden Erbaş, "Bizim Cenab-ı Hakk'ın yeryüzünde yaratmış olduğu her şeyden ders ve ibret almamız gerekiyor. Şerleri hayra dönüştürmemiz gerekiyor. Rabbimiz buyuruyor ki, ‘Sizin şer umduğunuz, şer beklediğiniz şeylerde Allah hayır yaratır. Hayır beklediğiniz şeyler de şer olabilir. Allah bilir, siz bilmezsiniz’ Bu ayet-i kerimeyi okuyunca düşünüyorum, acaba bizim bilmediğimiz ne hikmetler var bunda, onları aramak zorundayız. Başımıza bu musibet geldi. Bu bir imtihandır. Bu imtihanı bizim sabırla, metanetle kazanmamız, şerri hayra dönüştürmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)