Diyanet'ten 'hac' açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkelere verilecek olan hacı adayı kontenjanlarının tespitinin ardından, hususa dair detaylı açıklamanın kamuoyu ile paylaşılacağı duyuruldu.

GÜNDEM 09.04.2022, 19:24 10.04.2022, 12:51
Diyanet'ten 'hac' açıklaması

Başkanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, koronavirüs pandemisi sebebiyle 2020 ve 21 senelerinde Suudi Arabistan'da ikamet eden Müslümanlar içinden temsili olarak çok az bir kesime hac görevini yapabilme müsaadesinin edildiği anımsatıldı.

"Yakında açıklama yapacağız"

Suudi Arabistan Umre ve Hac Bakanlığı'nca, 2022 senesinde yurt dışı ve yurt içinden toplam 1 milyon hacı adayının ülkeye kabul edileceğinin ve 65 yaş altında olan hacı adaylarının hac vazifelerini yapabileceklerinin açıklandığı kaydedilen duyuruda, şu ifadelere kullanıldı:

"Başkanlığımız tüm bu süreci yakından izlemekte ve ilgili bakanlıklarla görüşmelerine devam etmektedir. Ülkelere tanınacak olan hacı adayı kontenjanlarına ilişkin faaliyetlerin sürdüğü, Suudi Arabistan makamlarınca çok yakın bir zamanda husus ile ilgili açıklamanın gerçekleştirileceği tarafımıza aktarılmıştır. Ülkelere tanınacak olan hacı adayı kontenjanlarının tespitinin akabinde detaylı açıklamamız yurttaşlarımızla paylaşılacaktır."
 

Yorumlar (0)