Diyanet'ten "Atatürk" vurgulu 30 Ağustos mesajı!

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle Diyanet tarafından yayınlanan mesajda, “Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere toprakları vatan haline getiren ecdadımızı şükranla yâd ediyoruz” sözlerine yer verildi. 

GÜNDEM 30.08.2022, 10:42
Diyanet'ten "Atatürk" vurgulu 30 Ağustos mesajı!

100 yıl önce Dumlupınar’da, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde düşmana vurulan darbe ile Anadolu’nun işgal edilemeyeceği bütün dünyaya gösterildi...

"Türk milletinin kaderini değiştirdi"

Büyük Taarruz ile elde edilen zafer, Türk milletinin kaderini değiştirdi. Bir asır evvel, 30 Ağustos 1922’deki son darbe ile düşman birlikleri, Anadolu’dan atıldı.

Zaferin 100’üncü yıl dönümünde Diyanet İşleri Başkanlığı, İstiklal mücadelesi için bir mesaj yayınlandı.

Her yıl ağustos ayında nice zaferlere tanıklık eden bir millet olarak tarihe damga vuran kahramanlıkların tekrar hatırlandığı, bu yıl 100. yılı kutlanan 30 Ağustos Zaferi'nin de büyük kahramanların liderliğinde, kararlı ve güçlü bir ordu ile milletin inancı, değerleri, özgürlüğü ve vatanı uğruna ortaya koyduğu onurlu bir mücadelenin ismi olduğu belirtildi.

“Bütün cihana ilan eden diriliş fermanıdır”

Açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi:

“30 Ağustos Zaferi, asil halkımızın asla esir edilemeyeceğini, özgürlüğümüzü sembolize eden ay yıldızlı bayrağı­mızın gönderden indirilemeyeceğini ve gök kubbemizde asırlardır yankılanan ezan seslerinin susturulamayacağını tüm cihana ilan eden tekrar diriliş fermanıdır. Bu büyük zaferin kazanılmasında milletimizin en büyük gücü ve dayanağı şüphesiz ki Allah'a olan sarsılmaz imanı, esareti kabul etmeyen karakteri, mukaddesatı için mücadele etmeyi en önemli şeref sayan güçlü inancı olmuştur. Ayrıca 30 Ağustos Zaferi milletimizin yeni hedeflere doğru kararlı bir şekilde yürümesinin bir ifadesidir. 

Unutmamak gerekir ki zaferlerle dolu tarihimizi gururlu bir şekilde anmamızı anlamlı kılan, gerekli dersleri ondan çıkarabilmektir. 30 Ağustos Zaferi de tabii ki bugüne ve geleceğe yönelik bizlere önemli görev ve sorumluluklar vermektedir.

Öte yandan  birlik ve beraberlik duygularını pekiştirerek değerlerimiz etrafında kenetlenmek, her zaman milletimizin refahı ve huzuru için çalışmak, bu cennet vatandakiler için düne, bugüne ve geleceğe karşı en önemli sorumluluk kabul edilmelidir.

Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını ve bu toprakları vatan haline getiren ecdadımızı, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.

Geçmişten bugüne bayrağımız, ezanımız, milletimiz, vatanımız, dinimiz, istikbal ve istiklalimiz için canlarını feda eden bütün şehitlerimize ve ahirete irtihal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 

Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Yüce Allah, dirliğimizi ve birliğimizi muhafaza buyursun, daim kılsın. Bu güzel vatanda sonsuza kadar kardeşçe ve özgürce yaşamayı bizlere nasip etsin."

Yorumlar (0)