Diyanet İşleri, mülakatlarda torpil iddiasına yanıt verdi

Diyanet İşleri Başkanlığı’na alınacak personele ilişkin milletvekilleri tarafından liste gönderildiği iddialarına yanıt veren Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, “Başkanlığımızda mülakata girenlerin yalnız ehliyetine bakılır, bunun dışında hiçbir şey işe alımda etkili olmaz.” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 08.02.2022, 11:54 08.02.2022, 17:21
Diyanet İşleri, mülakatlarda torpil iddiasına yanıt verdi

Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz günlerde 4B sözleşmesi çerçevesinde Kur’an kursu öğreticisi, müezzin kayyım ve imam hatip personelleri alımı yapmak için sınav ilanları açtı. 20 şehirde 21 sınav merkezinde 56 sınav komisyonunun bulunduğu yazılı sınava 46 bin kişi katılırken bunların 19 bin 726’sı yazılı sınavdan istenilen puanı alarak mülakata çağırıldı. İşe alım sürecini anlatan Diyanet İşleri Başkanı Yardımcısı Burhan İşleyen, mülakata giren kişilerin Kur’an-ı Kerim’i doğru, güzel ve tecvitli okuyup okumadığına bakıldığının altını çizdi.  



“Mülakat esasları kontrol edilmişti” 

“Sözlü mülakat uygulamasından önce ilgili birimlerin komisyon başkanları esasları kontrol etti.” ifadelerini kullanan İşleyen, bazı milletvekilleri tarafından işe alınacak kişilerin isimlerinin kendilerine iletildiği iddialarını yalanladı. İşleyen, “Sözlü mülakatlarda kişilerin ehliyetlerine bakıldı ve puanlama da hakkaniyet çerçevesinde yapıldı. Komisyon tarafından yapılan değerlendirmelerde ehliyet ve liyakat ön plana konuldu. Herkes gönül rahatlığı içinde olmalıdır çünkü sınava girenler haklarını aldı. Adayların dini bilgileri yazılı olarak ÖSYM tarafından yapılan sınavda ölçüldüğü gibi diğer bilgileri de sözel olarak yapılan mülakatlarda ölçüldü.” sözlerini sarf etti. 



“Birileriyle iletişime geçmenin karşılığı yoktur” 

Sosyal medya kanallarında yayılan ve milletvekilleri tarafından DİB’e (Diyanet İşleri başkanlığı) ulaştırıldığı ve ismi yazan kişilerin işe alındığı belirtilen listeye göz attığını, listedeki isimlerin sınavı kazanamadığını aktaran İşleyen, “Yorulup da ‘Ben birilerine ulaşayım beni işe aldırsın.’ diye düşünmenin hiçbir karşılığı yoktur.” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)