Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Fitnecilere geçit vermeyelim

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye’de ayrımcılığı körüklemek isteyenlere karşı bilinçli olunması, birlik ve beraberliğe daha çok sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 27.03.2021, 10:53 28.03.2021, 09:33
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Fitnecilere geçit vermeyelim

Batman’da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hizmetlerde iş birliği yapılmasının millete daha fazla fayda sağlayacağına inandığını belirtti.

“Fitneye karşı daha çok birlik olalım”

İnsanlığa faydalı olmanın önemine değinen Ali Erbaş, “STK’lar olarak kendi milletimizin ve tüm insanlığın hayrına olacak işler yapmamız çok önemli. Aksi durumda yalnızca kendi menfaatini öne çıkarmak faydadan çok zarar getirir. Kur’an-ı Kerim’de, iyilik ve takvada yardımlaşınız, düşmanlık ve günahta yardımlaşmayınız buyruluyor. Dolaysıyla iyilik için bir araya gelenler eğer çok çalışırlarsa fitne için bir araya gelenler başarılı olamazlar. 

“Irk, mezhep ve ideoloji kavgaları İslam coğrafyasını zayıflatan fitnelerdir”

Mezhep ve ırk üzerinden ayrımcılığa gitmenin İslam coğrafyasını zayıflatan fitneler olduğunu kaydeden Erbaş, “Rabbimiz biz inanlara birbirimiz ile çekişmememizi emrediyor. Sabredin. Çünkü Allah sabredenlerledir. 'Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça sineler onu top sindiremez.' diyor Mehmet Akif Ersoy. Eğer tefrikayı beldemize, şehrimize vatanımıza uğratmazsak başarılı olmuşuz demektir” diye konuştu.

Yorumlar (0)