"Diyanet'in söylediği sonuna kadar doğrudur, herkes haddini bilsin!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanımız o açıklamasıyla sadece inancının, ilminin, yürüttüğü görevin gereğini yerine getirmiştir." dedi.

GÜNDEM 27.04.2020, 18:26 27.04.2020, 19:54
"Diyanet'in söylediği sonuna kadar doğrudur, herkes haddini bilsin!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanımız o açıklamasıyla sadece inancının, ilminin, yürüttüğü görevin gereğini yerine getirmiştir." dedi.

Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanlığı, devletin bir kurumudur. Başkanımız biliyorsunuz bir açıklama yaptı. Bu açıklamayla ilminin görevini yerine getirmiştir. Söyledikleri de sonuna kadar doğrudur. Başkanın söyledikleri kendini Müslüman olarak görenler için doğrudur. Ülkemizde İslam adına konuşması gereken bir kurum varsa, bu Diyanet İşleri Başkanlığı'dır. Bu Ankara Barosu'nun görevi değildir. Herkes haddini ve yerini bilecek." dedi.

Ne olmuştu?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara'daki Hacı Bayram Camisi'nde Ramazan'ın ilk cuma gününde cuma namazını kıldırmış ve hutbeyi de kendisi yapmıştı.

"İslam Lutiliği ve eşcinselliği lanetliyor"

Erbaş, hutbesinde, "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti.

"Zina yüzünden insanlar HIV virüsüne maruz kalıyor"

Yılda yüz binlerce insan, gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Ey insanlar! Canımıza, aklımıza, inancımıza, malımıza ve neslimize zarar veren şeylerden uzak duralım.” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)